30. oktobra rītā uz Ventas tilta un viadukta notika vairāki ceļu satiksmes negadījumi, kuru cēlonis bija apledojušais ceļš un, iespējams, automašīnu riepu neatbilstošais stāvoklis un neatbilstošs braukšanas ātrums. Saistībā ar ceļu satiksmes negadījumiem izveidojās arī Ventspilij neraksturīgs sastrēgums abu tiltu garumā.

Šoferīši un avāriju aculiecinieki dalījās savos iespaidos gan sociālajos tīklos, gan portālā ventasbalss.lv, kurā netaupīja skarbus vārdus ne cits citam, ne atbildīgajiem dienestiem.

Kāds ventspilnieks, kurš ap plkst. 7.30 no rīta brauca uz Pārventu, sacīja, ka tikai laimīgas sagadīšanās dēļ neiekļuva avārijā, jo tajā laikā vēl nebija izveidojies sastrēgums. Braucot pa gaisa tiltu, autovadītājs vēlējies nogriezties uz Kurzemes ielu, bet automašīna gandrīz aizgājusi taisni pa Embūtes ielu. Izdevās savaldīt auto un turpināt ceļu pa izvēlēto maršrutu. Segums uz viadukta bijis slidens, taču uz Ventas tilta, viņaprāt, ne. Šoferis pamanījis, ka kaut kas nav kārtībā, tad, kad pretī braucošās automašīnas pārvietojušās ar ļoti mazu braukšanas ātrumu.

Bet kādam citam ventspilniekam tik ļoti nepaveicās. Uzbraucot uz Ventas tilta, automašīnas Opel vadītājs pamanīja, ka priekšā ir noticis ceļu satiksmes negadījums, sabremzēja un vēlējās apbraukt avārijas vietu, bet aiz viņa braucošā automašīna Volvo nepaspēja noreaģēt un iebrauca Opel aizmugurējā daļā. Trieciena rezultātā Volvo iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar pretī braucošo Renault.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova informē, ka šorīt policijā tika saņemti četri izsaukumi uz ceļu satiksmes negadījumiem. Divās avārijās tika uzrakstīts savstarpēji saskaņotais paziņojums, vienā negadījumā uz viadukta avārijā cieta automašīnas vadītāja, kura tika nogādāta medicīnas iestādē. Informācija liecina, ka sieviete tikusi cauri ar virspusējiem sasitumiem. Visos gadījumos policijas pārstāve uzsver, ka šoferi nebija izvēlējušies drošu braukšanas ātrumu saistībā ar ceļa stāvokli.

Savukārt Ventspils Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa informē, ka pilsētas ielu uzturošajam dienestam par nepieciešamību veikt ielu kaisīšanu tika ziņots plkst. 6.45 no rīta un, uz to reaģējot, automašīna ar kaisāmo materiālu izbrauca plkst. 7.34, t.i., nepilnas stundas laikā no apledojuma konstatēšanas. Šādi laika apstākļi ir netipiski, un īslaicīgs apledojums uz ielām un ceļiem tika fiksēts visā valstī. Atgādinām, ka jebkuram autovadītājam ir jānovērtē laika apstākļi pirms braukšanas, kā arī atbilstoši jāsagatavo automašīna ziemas apstākļiem. Laicīgi uzstādītas ziemas riepas un savlaicīgi ievērota distance pasargā no šāda riska, tāpat autovadītājiem jābrauc atbilstoši laikapstākļiem, izvērtējot ceļa segumu. Oktobrī melnais ledus nav raksturīgs un šāds apledojums nav bijis pēdējo 10–15 gadu laikā.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas mājaslapā minēts, ka automašīnām ar ziemas riepām jābūt aprīkotām no 1. decembra līdz 1. martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3500 kg. Savukārt riepas ar radzēm atļautas no 1. oktobra līdz 1. maijam.

Lasi vēl

Komentāri (23)

  • -3
    Darkness6 30.10.2019, 15:53:11

    Par to Ventas tiltu, ko tādu es nekad nebiju redzējis auto stāvēja uz vietas un spolēja neviens lāga pakustēties nevarēja, tas tilts bija taka spogulis nesaprotu kā var teikt, ka uz ventas tilta neesot bijis slidens OC slidotavā nav tik labs ledus kāds bija uz abiem tiltiem šorīt. Ventspils komunālajai pārvaldei būtu jāsedz zaudējumi par savu neizdarību, jebkuram Ventspilniekam kurš dodas rītos uz darbu ir zināms,ka pulksten 7 visas ielas ir pilnas ar mašīnām kāda velna pēc 8.00 pirmā kaisītāju mašīna uzbrauca uz tilta?? Viņai tur bija jābūt jau 6.00 tad iespējams tik tizli negadījumi nebūtu notikuši, jo ap pulksten 5.00 lija lietus pēc kura temperatūra nokrita zem 0 grādiem nav jābut ģēnijam lai saprastu, ka tie tilti būs apledojuši profilaksei kaisiet viņus kaut 5 reiz naktī, nevis plkst 8 kad visi jau mašīnas sasituši pēkšņi kāds attopas ka vajadzētu kautko pakaisīt. Jāsaka paldies par to, ka šorīt neviens negāja bojā. Par to "pareizo" ātruma izvēli 10km/h skaitās pareiza?

  • 0
    Tīģeris 30.10.2019, 19:21:05

    Vien mēr jau vainīgs būs tikai autovadītājs

  • -3
    Darkness6 30.10.2019, 15:55:47

    Varu derēt tagad pāris dienas viņi to sāli gāzīs beztolkā lai izskatās - mēs ķipa kautko darām. Kad vajag neviens nekaisa, reālas dusmas uz šitiem ģēnijiem.

  • -10
    Prof.Preobraženskis IV 30.10.2019, 16:23:01

    Sāli "beztolkā" var un vajag gāzt,tas būs tikai par labu,ja segums ar sāli tiek daļēji piesūcināts.Pie laikapstākļu maiņas sāls iedarbotos,pat,ja uzsnigtu neliels sniegs.Diemžēl tās ir papildu izmaksas,kas nav pa prātam pašvaldības kapeikpi*ēju uzņēmumam.

  • 0
    Kriska 30.10.2019, 16:05:25

    Jo vairāk dusmas jo iepriekšējā naktī tilts arī bija slidens

  • -5
    Parko 30.10.2019, 16:40:09

    Tipiskie latvieši, neies jau sevi vainot, bet vaina jau jaudzen kādam citam. Ja vaina būtu bijusi kaisīšanā, tad visi tie kas brauca pa tiltu, nemaz augšā neuzbrauktu un būtu sasitušies. 4triem tik nepaveicās jo tiešām neizvērtēja ceļu segumu un braukšanas stilu. Visi paziņas kas brauca teica ka viss bija ok- ziemas riepas virsū un nekādas problēmas, nevajag gāzēt un steigties, tad arī problēmas nebūs.
    Bembis, kas taranēja pilsētā uz jumta arī ir braukšanas stila vaina dēļ, nejau ielas.

  • -3
    Darkness6 30.10.2019, 17:01:50

    Es braucu uz 7 km/h un šļucu ventas tilta barjerās iekšā tā pat vel kādi 10 autiņi man apkārt riepas man ir pagājušo gad pirktas hankook ar radzēm, nezinu ko vēl varēju iesākt, laimīgas sagadīšanās un braukt prasmes dēļ es nebiju viens no tiem kas sasita autiņu, varbūt lomu spēlēja pakaļ piedziņa, nezinu, esmu braucis pa norvēģiju gadiem un tur esmu redzējis ko līdzīgu bet te ir ventspils un temperatūra bija knapi zem nulles nesaprotu ko vēl man vajadzēja iesākt lai autiņš neslidētu? Pašam ar sāls paku salonā vajadzēja braukt un mest sāli uz priekšā ceļam?

  • 0
    Niķeļgalva 30.10.2019, 18:27:31

    Normālās valstīs ceļu uzturētāji seko līdzi prognozē un jau pirms sala tiek viss no kaisīts, bet mums nez vai sāls pat ir iepirkta,kur nu vēl šoferiem maksāt pa dežūrām.

  • -2
    Darkness6 30.10.2019, 21:37:32

    Ir ir 25 tūkstoši tonnas sāls un 10 tūkstoši tonnu sāls/smilšu maisijuma, nesaprotu kāpēc smiltis vienas nevar bērt? Mazāk zemi piesārņos un autiņus tik ļoti nepūdēs, tas sāls arī ir sūdīgs risinājums tajā ziņā ka pēc pāris stundām tā pat sāk piesalt, tikko pārbraucu ventas tiltam sāk jau tagad ap +2 nedaudz dīvains likties itkā šonakt zem nulles nenoslīdēs pēc prognozēm redzēsim kas no rīta darīsies jauzmet krusts un jābrauc nekas cits neatliek...

  • -1
    Arnis Māliņš 30.10.2019, 20:23:05

    tiesāt vajag .komunalo službu ,liekēži

  • 0
    Spīdola 30.10.2019, 22:51:47

    Gan jau iestādes vadība saņems ceturkšņa piemaksu, jeb algas mainīgo daļu arī pēc visas šitās šļuras.

  • -7
    Peļu junkuriene 31.10.2019, 08:17:28

    Komunālā pārvaldē ir jāsūdz tiesā un kad dabūs atlīdzināt zaudējumus,tad ielas tiks savlaicīgi uzmanītas!

  • -2
    vai man dieniņ!!! 31.10.2019, 10:50:35

    Cik reizes esi kādu iesūdzējusi tiesā?
    Varu atbildēt - nevienu.
    Foruma varoņi par tiesām un sūdzībām (bez mazākās sajēgas par tiesām), reālajā dzīvē zemāki par zāli. :D

  • -3
    vai man dieniņ!!! 31.10.2019, 10:56:45

    Man interesē - par ko un uz kāda pamata (krimināllikuma, civillikuma vai kāda cita likuma panta) tiks sniegta sūdzība tiesā. Pietam kādā tiesā - apgabaltiesā vai Satversmes tiesā?
    Nevaru sagaidīt foruma varoņu-lumpeņu plānotās darbības. :D

  • -3
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 31.10.2019, 10:20:51

    Darām zināmu, ka plkst. 5:00-6:00 no rīta uz ceļiem nebija izveidojies apledojums, tikai ap 6:30 no rīta tika konstatēta apledojuma veidošanās, par ko nekavējoties tika ziņots atbildīgajiem dienestiem. Pēc uzdevuma saņemšanas atbildīgajiem dienestiem stundas laikā ir jāuzsāk ceļu uzturēšana, šajā situācijā ielu kaisīšana. Pēc ziņojuma saņemšanas atbildīgie dienesti ielu kaisīšanu ar sāls maisījumu sāka 7:34, tātad savlaicīgi līguma ietvaros. Tāpat vēlamies informēt, ka nevienā no meteoroloģiskām prognozēm netika informēts par risku veidoties apledojumam un melnajam ledum, turklāt āra temperatūra iepriekšējās dienās konstanti turējās ap +12 grādiem, un šādos laika apstākļos atbildīgie dienesti nedežurē. Lūdzam iedzīvotājus būt saprotošiem dotajā situācijā. Komunālā pārvalde neveic ielu tīrīšanu,
    to dara komersanti uz līguma pamata, kuri arī neprognozēja nekādas laika izmaiņas.

  • -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 31.10.2019, 10:20:57

    Komunālā pārvalde kontrolē padarīto darbu, pēc kura attiecīgi samaksā, ja darbs ir padarīts, vai arī uzliek soda naudu, ja darbs nav izdarīts, pamatojoties uz līguma nosacījumiem.

  • 0
    Darkness6 01.11.2019, 23:01:18

    Bet ceļu kaisīšana raču ir komuālās parvaldes ziņā? Nevajag vainu novelt uz uzņēmējiem vainu ir jauzņemas jums, mani fascinē tas teksts ka nevienā no meteoroliģiskām prognozēm netika infermoēts par melnā ledus iespejamību, draugi mīļie es 2dienas vakarā redzēju vismaz 4 ziņu virsrakstus kuros solija sniegu un krasu temperatūras maiņunaktī uz trešdienu un trešdienas dienā, bļin nokačājiet acccu weather ja tādi dunduki esat, ļoti pareizi parādīs un pa stundām vel

  • -1
    Valentīns Gromovs Kristus mīlestībā ikvienam 31.10.2019, 19:18:45

    Esmu profesionāls šoferis ar 43 gadu stāžu, kurš visu šo laiku nobraucis bez nevienas avārijas. Auto šogad iegādāts, riepas jaunas. Tādu slidotavu uz tilta nebiju nekad piedzīvojis. Kad uz tilta acu priekšā sadūrās abās joslās mašīnas, mans ;atrums bija ļoti zems. bet lietojot bremzes, tās vienkārši nelīdzēja, vien ABS sistēma darbojās. Paldies Dievam, ka aizmugures auto bija ar distanci. Man izdevā izripināties cauri šai avārijas burzmai.

  • -1
    Valentīns Gromovs Kristus mīlestībā ikvienam 31.10.2019, 19:18:57

    Pretī nākošai BMW saslidēja , apgriežoties pretējā braukšanas virzienā. Gribu tik pasacīt, ka atbildīgie dienesti šoreiz pilnībā savu darbību nebija veikuši. Un ja tas nebūtu pašbvaldības uzņēmums KULK, tad noteikti jebkura privātfirma saņemtu sankcijas uz pilnu klapi. Bet tā, sadalīts pilsētā viss << savējo >> rokās. un vārna vārnai acī neknābj. Man žēl to cilvēku, kuru automašīnas cietušas, un sievieti, kura no Pārventas viadukta nonāca slimnīcā. VAINOT ŠOFERUS, VAI RIEPAS, PILNĪGS APSURDS. Aiz avārijas braucu tilta otrā pusē ar pimo ātrumu, un tik un tā saslīdēja.

  • 0
    Spīdola 31.10.2019, 20:40:25

    Tiesāšanās maksā naudu un aizņem laiku. Un jābūt spēcīgai motivācijai. Ja šie trīs faktori ir, tad Komunālā pārvalde šajā procesā zaudētu. Cita lieta, kur un kas to lietu iztiesātu un "kâds būtu pasùtījums",runājot kāda jurista vārdiem. Un nav te ne ASV, ne Vācija. Bet Ventspils. Un tas izsaka daudz.

  • -3
    Atis Valtmanis 01.11.2019, 09:53:07

    A varbūt paskatāties laikā ziņas.nav jābūt ģēnijam,lai saprastu ka vasaras pastalas pie +4grādiem nestrādā

  • -1
    Valentīns Gromovs Kristus mīlestībā ikvienam 01.11.2019, 19:41:57

    Atim.
    Braucu ar jaunu , uz līzinga iegādātu, autu, kam jaunas MS riepas, Uz tilta tas nedeva gandrīz neko. Dievs stāvēja klātm ka nebiju n;ajanais CSN dalībnieks brīnumainā kārtā.

  • 0
    Atis Valtmanis 03.11.2019, 15:18:27

    Ok.paklausoties kas ir noticis novadā un pat tur todien asfalts no rīta spīdēja,tad atsaucu ko teicu par to.izklausās no sērijas-ziema pārsteidza nesagatavotu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: