Ārstniecības iestāžu darbinieki ik dienas rūpējas par tiem, kam nepieciešama gan neatliekama, gan plānveida medicīniskā palīdzība, bet diemžēl Saeimas un valdības nostāja veselības aprūpes finansēšanā neuzlabo veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Latvijas iedzīvotājiem un nemotivē medicīnas nozares darbiniekus palikt strādāt Latvijā.

Saeima nepilda likumu un savus solījumus. Vienotajā protesta akcijā Diena bez ārstniecības personas – 7. novembrī Rīgā pie Saeimas – piedalīsies arī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas kolektīvs, līdz ar to tiks ierobežota veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība Ventspilī un Talsos.

Protesta akcija Diena bez ārstniecības personas ir sauciens pēc atbalsta un dzirdīgām ausīm. Veselības aprūpes finansējums Latvijā ir viens no zemākajiem Eiropā, un akcijas mērķis ir prasīt politiķiem un valdībai nodrošināt atbilstošu finansējumu, lai visiem Latvijas iedzīvotājiem būtu pieejami kvalitatīvi veselības aprūpes pakalpojumi.

Akcijā sadarbībā ar LVSADA Ventspils slimnīcas arodorganizāciju dosies Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Ventspils un Talsu filiāles ārsti speciālisti, medicīnas māsas, ārstu palīgi un atbalsta dienestu darbinieki. Darbinieki brīvprātīgi – pēc savas iniciatīvas – ņems bezalgas atvaļinājumu, un akcijas laikā slimnīcā tiks ierobežotas ambulatorās konsultācijas un diagnostiskie izmeklējumi, kā arī plānveida operācijas, nebūs sazvanāma un klātienē pieejama slimnīcas reģistratūra! Savukārt neatliekamā un stacionārā medicīniskā palīdzība tiks nodrošināta pilnā apmērā. Nepieciešamības gadījumā par saņemto medicīnisko palīdzību būs iespējams norēķināties slimnīcas Uzņemšanas nodaļā.

Ar katru pacientu, kuram ir pieraksts uz ambulatorajiem pakalpojumiem 7. novembrī, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca sazināsies individuāli, lai rastu iespēju tuvāko dienu laikā piedāvāt citu iespēju saņemt pakalpojumu. Respektīvi, ja gaidīšanas laiks uz pakalpojumu ir bijis divi mēneši, tad pacientiem, pārceļot vizīti, nebūs minētais laiks jāgaida atkārtoti.

Ar dalību protesta akcijā medicīnas personāls vēlas paust Saeimai un valdībai savu nostāju pret kvalitatīvas veselības aprūpes sniegšanai nepieciešamo finansējumu.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca aicina atbalstīt veselības aprūpē strādājošos un 7. novembrī no plkst. 8.30 līdz 9.30 pulcēties pie Saeimas, lai paustu savu viedokli, un būt vienotiem savās prasībās!

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca pateicas visiem par sapratni un atbalstu!

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: