Sestdien, 26. oktobrī, plkst. 13 Jaunrades namā norisināsies jauktā kora ''Kaiva'' vārda dienas koncerts ''Ventspils komponisti''. Šī gada koncerts būs īpašs ar to, ka tajā tiks atskaņotas dziesmas, kuras sarakstījuši komponisti, kuri ir saistīti ar Ventspili.

Koncertā būs dzirdami Raimonda Tigula, Riharda Dubra, Pētera Butāna un citu komponistu darbi, kā arī tiks izpildīts ilggadējā Ventspils Mūzikas vidusskolas skolotāja Kārļa Tennes pirms 50 gadiem sarakstītais un korim ''Kaiva'' veltītais darbs.

Koncertu bagātinās Indras Grosbārdes, Normunda Venžegas, Līgas Ančevskas un Agra Siliņa vokālā mūzika un kora esošās mākslinieciskās vadītājas un diriģentes Gintas Rūses, kā arī bijušo diriģentu - Dzintara Kļaviņa un Andra Rebhūna, mūzika. Skatītiem būs iespējams dzirdēt arī Vandu Siliņu, Egilu Avotiņu, akordeonisti Katrīnu Kalnkaziņu, Ventspils vokālo grupu, un pianisti Ludmilu Kamiševu.

Pasākuma īpašā viešņa būs ventspilnieku iemīļotā latviešu valodas skolotāja Aija Bumbiere, kuras lasījumā būs dzirdama Ventspils dzejnieku dzeja. Savukārt, vizuālajā noformējumā būs skatāmi Gundegas Rebhūnas noķertie Ventspils fotomirkļi.

Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: