22. oktobrī plkst. 18 teātra namā ''Jūras vārti'' notiks gleznotājas Vijas Zariņas izstādes ''Dabas skati'' atklāšana, kā arī tikšanās ar mākslinieci.

Vijas Zariņas glezniecības interešu lokā ir Latvijas ainava. Māksliniece savos lielformāta darbos meklē tās kodu. Nereti skatītāja pieredzē pietiek vietas kādam noteiktam Latvijas dabas atainojuma tipam, visbiežāk Purvīša ainavai, lai gan skatījums uz dabu Latvijā mainījies jau neskaitāmas reizes.

Mākslinieces darbos klātesošs ir viņas glezniecībai raksturīgais reālisms. Izsmalcinātā krāsu spēle ir kā instruments, ar kuru viņa veido personīgu stāstu par dabas skatiem.

Lai gan lielformāta dabas skatu darbos māksliniece attēlojusi konkrētas vietas, stāsts nav par tikai par tām. Tas ir stāsts par Latviju un tai piemītošo unikālo un neatkārtojamo dabas skaistumu un cilvēkiem tajā.

Vija Zariņa beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Induļa Zariņa monumentālās glezniecības darbnīcu, profesora Eduarda Kalniņa un profesora Borisa Bērziņa meistardarbnīcu. Izstādēs piedalās kopš 1980. gada, sarīkojusi vairāk nekā 20 personālizstādes.

Izstāde apskatāma līdz 18. novembrim, ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: