No 5. līdz 11. augustam Ventspilī notiks starptautiskie jauno pianistu meistarkursi Ventspils Piano 2019.

Ideja izveidot meistarkursus jauniem pianistiem kādā no Latvijas reģioniem radās vienam no šo kursu vadītājiem un organizētājiem, franču pianistam un pedagogam Antuānam Buvī. 2012. gadā sadarbojoties Francijas asociācijai Concerto Grosso un Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolai, aizsākās šo kursu vēsture.

Pirmos gadus tie risinājās tikai ar solo repertuāru, bet drīz dalībniekiem radās iespēja gūt pieredzi spēlē ar orķestri. Gūt šādu pieredzi meistarkursos jauniem pianistiem ir retums pat Eiropas mērogā.

2018.gadā meistarkursi pārcēlās uz Ventspils Mūzikas vidusskolu.

Šīs meistarklases ir iemīļojuši jaunie pianisti no Ķīnas, viņi uz kursiem ierodas plašā skaitā un ir to neatņemama sastāvdaļa jau no pašiem aizsākumiem.

Pedagogu sastāvs ir internacionāls un ilgus gadus tas bijis nemainīgā un ciešā sastāvā – Antuāns Buvī (Francija), Šū Nins (Ķīna) un Juris Žvikovs (Latvija). Šai komandai pievienojās Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzējs Endijs Renemanis.

Visi meistarkursu pedagogi ir bijuši ilggadējā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesora Teofila Biķa skolnieki.

Kaut arī meistarkursu norises svarīga daļa ir individuālās nodarbības, viena no šo kursu pamatnostādnēm ir dot dalībniekiem iespēju vairākkārtīgi uzstāties un gūt koncertpieredzi. Nedēļas laikā dalībniekiem tiks radīta iespēja uzstāties vairākas reizes.

Ventspils Piano 2019 koncerti:

5. augusts, plkst. 18 - meistarkursu pedagogu koncerts, Mūzikas vidusskolas mazajā zālē, Lielajā laukumā 1.;

8. augusts, plkst. 19 - dalībnieku koncerts Pārventas Bibliotēkā.;

9. augusts, plkst. 18 - dalībnieku koncerts Jaunrades namā.;

10. augusts, plkst. 18 - dalībnieku koncerts PIKC Ventspils Mūzikas Vidusskolā, Koncertzālē LATVIJA, Lielajā laukumā 1.;

11. augusts, plkst. 18 - meistarkursu dalībnieku noslēguma koncerts, PIKC Ventspils Mūzikas Vidusskolā, Koncertzālē LATVIJA, Lielajā laukumā 1. Piedalās Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi, diriģents Atvars Lakstīgala.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: