No 5. līdz 7. jūlijam notiks XV Starptautiskais Baltkrievu kultūras festivāls No Līgo līdz Kupalai. Plašu kultūras programmu sniegs tautas mākslas kolektīvi no Baltkrievijas un Ventspils, atzīmējot pasākuma 15. gadskārtu.

Svētku pasākumos piedalīsies ap septiņdesmit dalībnieku, piedāvājot koncertus Dzirnavu laukumā, bērnu parkā “Fantāzija” un Bērnu pilsētiņā.

Pasākuma atklāšana notiks 5. jūlijā Kultūras centrā. Klātesošos uzrunās Baltkrievijas vēstnieks Latvijā un Ventspils domes priekšsēdētājs. Kultūras festivāls tiks atklāts ar svētku dalībnieku koncertu un amatnieku paraugdemonstrējumiem.

Savukārt, 6. jūlijā notiks svētku pasākums Pārventā, piedaloties visiem svētku dalībniekiem. Vakara programmā Dzirnavu laukumā notiks Kupalas rituāls. Rituālā iekļauta vainagu pīšana, ugunskura iedegšana, dziesmas, spēles un rotaļas, kurās aicināti piedalīties visi pasākuma apmeklētāji.

Festivāla noslēguma dienā, 7. jūlijā, Bērnu pilsētiņā un Pārventā, bērnu parkā “Fantāzija”, notiks svētku noslēguma koncerts, piedaloties XV Starptautiskā Baltkrievu Kultūras festivāla dalībniekiem no Baltkrievijas un Ventspils.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -12
    otrakeda . 05.07.2019, 15:23:40

    Labs pasākums! Vot Batjku,ar savām tautumeitām vajadzēja uzaicināt, lai paceltu Ventspils demogrāfiju..

  • -13
    Barons.. 05.07.2019, 20:35:14

    kalej kung.
    Un kād būs būt labum,ja būs atbraukt Lukašenko kung un viņ Taut-meits,ko?
    Var būt,ka tos Meits būs te aplecinat?Bet viņ vien alg pēc tam braukt apakaļ uz sav Balt-rutenij,ta ka priekš Latvieš demogrāfij labum nebūs būt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: