Pirms 65 gadiem, 1954. gada 16. janvārī, ar Ventspils pilsētas darbaļaužu deputātu Padomes izpildu komitejas lēmumu tika atvērta Ventspils 3. bibliotēka, kura šodien pazīstama kā Gāliņciema bibliotēka.

Bibliotēka tika izvietota ēkā Kuldīgas ielā 34, kuru iedzīvotāji dēvēja par muižiņu vai mācītājmāju, jo atradās uz zemes, kas bija piederējusi luterāņu draudzei. Šeit bibliotēka atradās līdz 2003. gada jūnijam, kad durvis turpat blakus mājā Kuldīgas ielā 110 vēra jaunā Gāliņciema bibliotēka.

Laika gaitā bibliotēkā strādājušas Verena Bernšteine, Agra Ozola, Rasma Pumpure, Zenta Valdemāre, Matilde Liepkalne, Inese Ozola, Inese Matisone, Sarmīte Korše, Diāna Lapiņa, Larisa Zīverte, Iveta Skapste. Šobrīd šeit strādā vecākā bibliotekāre Margarita Molodcova.

Aktīva darbība aizsākās 2012. gadā, kad par Gāliņciema bibliotēkas vadītāju kļuva Iveta Skapste. Lasīšanas veicināšanas programmas un radošās darbnīcas bērniem, dalība UNESCO LNK tīklā “Stāstu bibliotēkas”, tikšanās ar literātiem un citi pasākumi soli pa solim veidoja bibliotēku par Gāliņciema sabiedrisko centru, liekot aizdomāties, ka pienācis laiks uzbūvēt jaunu, kvalitatīvu, mūsdienīgu ēku, kas piedāvātu ne tikai bibliotēkas pakalpojumus, bet vienlaicīgi būtu arī Gāliņciema sabiedriskais un kultūras centrs, vieta, kur notiek koncerti un izrādes, izstādes, vieta, kur saturīgi pavadīt brīvo laiku.

Šobrīd, kad Gāliņciema bibliotēka atzīmē savu 65. jubileju un notiek darbs pie projekta “Daudzfunkcionālais pakalpojumu centrs Gāliņciemā”, kas paredz jaunas ēkas celtniecību Kuldīgas ielā 138. Īstenojot projektu , Gāliņciema bibliotēka pirmo reizi savas pastāvēšanas laikā iegūtu telpas, kas projektētas un būvētas tieši bibliotēkai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: