Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļa uzsākusi 2019. gada nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu sagatavošanu.

Aicinām nodokļu maksātājus izmantot iespēju saņemt maksāšanas paziņojumu e-pastā, atsakoties no to turpmākas saņemšanas pa pastu.

Pieteikties var reģistrējoties portālā epakalpojumi.lv vai iesniedzot pašvaldībai iesniegumu (rakstisku iesniegumu var aizpildīt Domē, Iedzīvotāju un informācijas centrā (Pārventas bibliotēkā) vai visās Ventspils bibliotēkās pilsētā).

Lai uz e-pastu saņemtu maksāšanas paziņojumu sākot ar 2019.gadu, jāreģistrējas ne vēlāk kā līdz šī gada 31.janvārim. Reģistrējoties pēc šī termiņa, uz e-pastu tiks nosūtīti turpmāko gadu maksāšanas paziņojumi.

Maksāšanas paziņojuma saņemšana uz e-pastu ir drošs un ērts veids, kā iegūt informāciju par nekustamā īpašuma nodokli.

Vairāk par reģistrēšanos var lasīt šeit.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • 0
    Pilsēta 18.01.2019, 10:34:42

    Šis pakalpojums e-adersē nedarbosies?

  • 0
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 21.01.2019, 08:18:06

    Atbild Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļa:

    Nekustamā īpašuma nodokļu paziņojumus ir iespējams saņemt gan uz e-adresi, gan uz e-pastu. Nekustamā īpašuma nodokļa korespondences saņemšanai iespējams izmantot jebkuru no abiem saņemšanas veidiem.

  • 0
    qwerty 18.01.2019, 11:26:09

    Kā var likt maksāt nodokli pilsonim ja viņam nepieder nekāds nekustamais pašums? Jā, es dzīvoju dzīvoklī.Tas ir neprivatizēts.Šo dzīvokli īrēju no NĪP. Tātad īpašums pieder kam? Pareizi. Īpašums pieder (kā liecina nosaukums) Nekustamā Īpašuma Pārvaldei. Tieši tā, viņiem un nevis man! Jūs pievelkat MK noteikumus par kopīpašumu un piespiežat maksāt kaut kādu domājamo daļu. Sviests!!! Jūs varat ietvert šo maksājumu īres maksā un es neprotestēšu, jo tā būs godīgāk. Nevis piedēvēt man nepiederošu īpašumu , kaut kādu domājamo daļu. Es esmu ĪRNIEKS, nevis ĪPAŠNIEKS un man ir jāmaksā ĪRE , nevis par nekustamo īpašumu kura man nav! Sapratāt?

  • 0
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 21.01.2019, 08:21:34

    Atbild Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļa:

    Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) piemērošanas kārtību nosaka likums “Par nekustamā īpašuma nodokli”. Pamatojoties uz šī likuma 2.pantu, nodokli par valsts vai pašvaldības īpašumā esošu zemi un ēkām maksā to lietotājs. Savukārt likums „Par dzīvojamo telpu īri” nosaka, ka no 2010.gada 1.septembra dzīvojamo telpu īrniekiem papildus īres maksai proporcionāli izīrētās dzīvojamās telpas platībai kā obligātais maksājums ir veicams arī likumā noteiktais NĪN maksājums. NĪN tiek aprēķināts no Valsts zemes dienesta aprēķinātās attiecīgā nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības. Vienlaikus vēršam Jūsu uzmanību, ka kopējā maksājumu summa būtu vienāda neatkarīgi no tā, vai īres maksu veidotu gan īre, gan NĪN, vai šie abi maksājumi tiek nodalīti atsevišķi. Ja iedzīvotājiem rodas kādas neskaidrības, aicinām vērsties Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļā Jūras ielā 36, Ventspilī 11.kabinetā vai zvanīt pa tālruni 63601184.

  • -1
    Nif nifs 18.01.2019, 19:18:45

    Vot šito nesaprotu. Visus dzīvokļa rēķinus man jau sen sūta e-pastā, nu kāpēc man vēl kaut kur vajag papildus reģistrēties?

  • -1
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 21.01.2019, 08:22:55

    Atbild Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļa:

    Lai nekustamā īpašuma nodokļa paziņojumus pašvaldība būtu tiesīga sūtīt uz e-pastu, ir nepieciešama Jūsu nepārprotama piekrišana tos saņemt e-pastā. Lai samazinātu resursu izmantošanu maksāšanas paziņojuma nogādāšanas procesā, būsim pateicīgi, ja radīsiet iespēju veltīt laiku reģistrācijas veikšanai. Jau iepriekš pateicamies par Jūsu atsaucību !

  • -2
    Latvija pāri visām! 21.01.2019, 12:41:17

    Lai tik sūta pa pastu. Pastam arī vajag nopelnīt, ne tikai pašvaldībai nodokļos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: