Otrdien, 29. janvārī, plkst. 17.30 Galvenajā bibliotēkā sarunu cikla “Mana Mūzikas bibliotēka” viesis būs aktrise un topošā etnomuzikoloģe Zane Jančevska.

Zani Jančevsku - Latvijas Nacionālā teātra aktrisi - pazīst ikviens latviešu teātra mākslas cienītājs, bet to, ka viņa studē etnomuzikoloģiju Latvijas Valsts Mūzikas akadēmijā, zin tikai retais.

Viņa tautas mūzikā atradusi jaunu spēku – dzied, stāsta stāstus un mācās spēlēt kokli. Zane Ēdolē vada folkloras kopu, kā arī dodas ekspedīcijās jaunu dziesmu meklējumos. Izzinot latviešu tautas mutvārdu daiļradi, kopā ar domubiedriem izveidota programma “Dziesmu Dance”, kura ierakstīta CD.

Zane par ierakstu saka tā: “Veiksmīgi iepazīt citu tautu kultūru var tikai tad, ja pazīstam un cienām savējo. Mums ir tik daudz skaistu tautasdziesmu! Un arī daudz neizdziedātu un neiemācītu, bet katrā no tām ir kāds padoms, atziņa, uzmundrinājums, joks.“ Viņa uzskata, ka nav jāmeklē un jāskaidro, kā mūsu tautas dziesma pareizi dziedama. Ja skaisti skan, tad ir pareizi.

Cikla “Mana Mūzikas bibliotēka” sarunas notiek reizi mēnesī.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: