Pēc Ventspils pilsētas domes pieprasījuma Valsts vides dienesta Ventspils reģionālā vides pārvalde un Ventspils tirdzniecības osta tikās ar iedzīvotājiem, lai informētu par ogļu uzglabāšanas un iekraušanas darbu radītajām problēmām jeb ogļu putekļiem pilsētā.

Valsts vides dienests klātesošos iepazīstināja ar 4 punktiem, kas uzdoti uzņēmumam situācijas uzlabošanai. Ventspils pilsētas dome uzskata, ka diemžēl neviens no šiem uzdevumiem nerisina ogļu putēšanas problēmu un par to informēs arī VARAM ministru Kasparu Gerhardu.

Plašāku rakstu lasiet šīs dienas laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -1
    Pipars 02.08.2018, 09:46:41

    Situaciju var uzlabot ja pārtrauc ogles kraut atklatā veidā un visas ogļu kravas parkrauj slegtajā oglu terminàli.
    Starp citu,mangāna rudas kuģis jau vairākas dienas kā prom,bet vel vakar vakarā neviens vagons promvešanai nebija padots.

  • -1
    Ēriks Frīdmanis 02.08.2018, 12:24:28

    Kur ir Ģirtiņš - mūsu iedzīvotāju aizstāvis?

  • 0
    Juris Ābele 02.08.2018, 13:00:46

    atceros seno jaunību, stāvējām pie Ventmalas, sacījām - esam pret dažādiem ostas darbiem, lielie kungi sacīja, jā par to jācīnās un cīnīsimies, tautai patīk, ka lielie kungi runā viņu mēlē, tauta palika klusa, bet darbi jau turpinājās. Nu atkal esam atmodušies, cīnīsimies, tik kā. Domājat, ka tiem kam naudu nes osta ko mainīs, viņi taču nav ieinteresēti, kur tad dabūs tos nabaga grašus.
    Varbūt varam prasīt nodokļa atvieglojumus par to ka šeit dzīvojam un riskējam ar savu veselību

  • 0
    Veselovs 02.08.2018, 13:30:24

    smieklīgākais ir tas, ka pati Ventspils dome atļauj šādiem uzņēmumiem darboties, bet šobrīd tēlo nezinīšus un visu vainu uzveļ VVD. Gala vārds jebkādas piesārņojošās darbības (kuriem nepieciešamas A vai B kat. atļaujas) uzsākšanai vai izmaiņām vienmēr ir piederējis Ventspils domei. Un tad, kad VTO pieprasīja atļauju 2013.gadā un grozījumus gadu vēlāk, varēja stingri iestāties par nepieciešamo pasākumu ieviešanu, jo uzņēmums jau darbojas n-tos gadus pārkraujot dažādas beramkravas, un negatīvā pieredze jau bija visiem, vai arī pilnībā aizliegt darbību, ieskaitot ogļu pārkraušanu!
    Par monitoringa staciju, kas izvietota Jūras ielā, kāpēc Ventspils dome nespēj savest kārtībā to, kāpēc tajā vairs netiek mērīti putekļi? Vai VVD tas būtu jādara?

  • -3
    Ivars Jansons 02.08.2018, 13:58:11

    Tātad, - meklējam tos pakalpiņus, kuri ir parakstījuši MK noteikumus, kuri atļaujot indēt iedzīvotājus 35 dienas gadā ar ogļu putekļiem, un 7 dienas ( 168 stundas ) gadā ar kancerogēnu un ķīmisku vielu atgāzēm, izmešiem, emisijām. Cik dienas ( stundas ) varētu izturēt mūsu mīļais Vītoliņš , ja viņu iemestu tādā vidē? Pasarg, Dievs.

  • 0
    Veselovs 02.08.2018, 14:20:00

    Meklējiet sākotnēji Eiropas komisijā un pēc tam arī vēršieties pie visas zinātnieku grupas, kura pie tā ir strādājusi. Ja nepieciešama sīkāka informācija, sagatavošu!

  • -1
    Dainars Plūme 02.08.2018, 14:31:02

    Kāpēc jāmeklē tie,kas parakstīja??? Vajag meklēt un atrast to tautu,kam nav vienaldzīga dzīve Ventspilī!Ja Jums vienalga,kā dzīvos mūsu bērni-tad meklējam!Ja nevar nodrošināt cilvēkiem drošību ,tad ņem savus ogļu vagonus un drāz projām! Mēs te dzīvojam,un mums aug bērni!Ja valsts vara ir bezspēcīga,tad valstī dzīvo tauta,kas ir ļoti stipra un spēcīga!Normālā eiropas valstī,pat lāpstu ogļu nevarētu iekraut kuģī,kur nu vēl izkraut piestātnē!

  • 0
    Veselovs 02.08.2018, 14:41:48

    Nu tad jāstājas ārā no ES un jāatceļ visas pārņemtās direktīvas, jāizstrādā savi normatīvi, piemērām, tādu, kas neļauj pārkraut ogles. Bet vēl labāk, lai neko neļautu pārkraut, lai arī neietekmē cilvēka veselību atbilstoši piesauktajam WHO vadlīnijām utt, bet nepatīkami ož vai, kas atstāj melnus putekļus (pārējie neesot kaitīgi, jo tie nav redzami)

  • -1
    Dainars Plūme 03.08.2018, 05:21:12

    Nekur nav jāstājās ārā,bet jāsāk strādāt tā,lai neviens no tā neciestu!!!Lūk,tas ir pats galvenais! Ja suns dzīvo mājās un taisa čupas virtuvē uz galda,tas taču būtu nenormāli, vai ne?Bet varbūt es kaut ko nesaprotu?

  • -2
    Veselovs 03.08.2018, 09:29:25

    Dainār, pareizi rakstīji, ka nesaproti. Ja Jūsu mājās uz galda taisa čupas, vai tas kautkā ietekmē Jūsu kaimiņus? Vai tas ir kautkāds pārsniegums?

  • 0
    Pornieks 21.08.2018, 12:16:03

    Kaukād pilnīg zaud, es nesaprot, biežāk jārīko dziesmusvētki Pārventas promenādē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: