Šogad skolēnu sniegums centralizētajos eksāmenos, salīdzinot ar pagājušo gadu, nav mainījies, savukārt valsts pārbaudījumus latviešu valodā un matemātikā nav izdevies nokārtot 251 skolēnam, skaidroja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

Šodien izglītības pārvaldēm izsniegti 19 103 centralizēto eksāmenu sertifikāti tiem jauniešiem, kuri kārtoja centralizētos eksāmenus par vispārējās vidējās izglītības programmas apguvi. Pagājušajā gadā sertifikātus saņēma mazāks jauniešu skaits - 18 278 jaunieši.

Kopumā vērtējot jauniešu sniegumu centralizētajos eksāmenos, var secināt, ka, salīdzinot ar iepriekšējo mācību gadu, rezultāti nav mainījušies. Šogad sniegums ir nedaudz uzlabojies latviešu valodā, angļu valodā un krievu valodā. Savukārt matemātikas eksāmena vidējais rezultāts šajā mācību gadā ir tāds pats kā iepriekšējā mācību gadā.

Līdzīgi kā iepriekšējā mācību gadā valsts ģimnāziju vidējie rezultāti eksāmenos ir augstāki par vidējiem rezultātiem valstī, savukārt zemākie rezultāti ir vakarskolu un profesionālās izglītības iestāžu izglītojamiem. Plašāka eksāmenu rezultātu statistiskā analīze būs pieejama šā gada augusta beigās, taču pirmie rezultāti tiks publiskoti VISC mājaslapā 3. jūlijā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Nif nifs 01.07.2018, 20:01:24

    Vai tiešām man vienai šķiet absurdi, ka eksāmenu rezultātus skolēni uzzina vien pēc izlaiduma? Kā vispār var uzturēt tik idiotisku sistēmu???

  • -2
    Ventspils Izglītības pārvalde 02.07.2018, 15:38:04

    Labdien!
    Informējam, ka katra izglītības iestāde pati nosaka laiku, kad rīkot un svinēt absolventu izlaidumu. Latvijā daļa skolām vidusskolas izlaidumi ir ar centralizēto eksāmenu sertifikātu saņemšanu, šogad tas bija pēc 29.jūnija, daļai – jūnija vidū. Ventspilī ir izveidojusies tradīcija rīkot izlaidumus pirms Jāņiem.

    Ventspils Izglītības pārvalde uzskata, ka sabiedrībai nozīmīgāki būtu izlaidumi, kuros varētu informēt un cildināt augstos eksāmenu rezultātus. Piemēram, šogad Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas absolvents daudz apspriestajā matemātikas eksāmenā saņēma augstāko vērtējumu 100% izpildījumā, bet sabiedrībai izcilais rezultāts izlaidumā netika paziņots.

  • 0
    Andris R. 03.07.2018, 08:45:47

    Kā var paziņot, ja rezultāti nav zināmi.

  • 0
    Nif nifs 03.07.2018, 09:46:30

    Varbūt Izglītības pārvaldei vajag rosināt ministrijā kaut kā šo, gribas teikt - stulbumu - risināt? Loģiski, ka izlaidumus nesvin vien tad, kad jau citās skolās sākas dokumentu iesniegšana nākamām mācībām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: