14. un 15. jūlijā Ventspilī notiks tradicionālie Jūras svētki, kuru devīze šogad ir “Ar vēju burās”.

Galvenie svētki ar dažādām izklaidēm svētku apmeklētājiem notiks 14. jūlijā.

No plkst. 8 līdz 17 Vecpilsētas tirgus laukumā notiks “Jūras svētku gadatirgus”. Jūras svētkos no plkst. 10 Galvenajā bibliotēkā būs apskatāma Jāņa Jēkabsona gleznu izstāde “Dzintara krasts”, savukārt Pārventas bibliotēkā varēs aplūkot izstādi “Jūra”, kuras autors ir Roberts Muzis.

Neizpaliks arī sportiskas aktivitātes. No plkst. 10 pludmales volejbola stadionā notiks Ventspils atklātais Jūras kauss un Ventspils pilsētas atklātais čempionāts pludmales volejbolā. No plkst. 12.30 Ventas upes akvatorijā sāksies Brīvostas kauss burāšanā.

No plkst. 12 Livonijas ordeņa pilī notiks Burinieka darbnīca, kurā varēs darināt gafelšoneri. Tāpat darbosies vēja zvanu, priežu mizas kuģīšu un korķa pludiņu darbnīcas.

Laukumā pie Galvenās bibliotēkas no plkst. 12 mazie Jūras svētku svinētāji tiks aicināti doties pie “Jūras mātes dārgumu lādes”, kur varēs veidot papīra kuģīšus.

Plkst. 13 laukumā pie Galvenās bibliotēkas ar muzikālu programmu “Jūras vējos” uzstāsies Ilona Balode-Ūdre un draugi.

No plkst. 13 Amatu mājā visus gaida “Lielais loms no tirgus” ar grilētām zivīm, muzikāliem priekšnesumiem un mezglošanas darbnīcām.

No plkst. 17 Bērnu parkā “Fantāzija” notiks Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācijas rīkots koncerts „ Zem Asgardas burām”. Koncertā piedalīsies dziedātāja, starptautisko konkursu laureāte Irina Morgunova un Ventspils Nacionālo kultūras biedrību kolektīvi.

Svētku dienas programma Ostas ielas Promenādē:

Plkst. 11 notiks piemiņas brīdis “Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru atdusas vieta ir jūras dzelmē". Tajā piedalīsies PIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas vokālās nodaļas vadītāja un vokālā pedagoga Gata Poriņa solo dziedāšanas un ansambļa klases audzēkņi - Paula Mihailova, Ketrīna Grīga, Ance Dreimane.

No plkst. 11 centrālā svētku skatuve pārtaps par “Visu vēju ostu”, kur plkst. 12 sagaidīs jūras valdnieku Neptūnu un viņa lidojošo svītu. Notiks arī kuģu parāde un apskate.

Pēc tam ar daudzveidīgu koncertprogrammu uzstāsies “Marhils un draugi”, leģendārā grupa “OPUS PRO” un uz atraktīvu dancošanu aicinās Brāļi Auzāni kopā ar Jersikas Orķestri. Svētkus vadīs - aktrise Indra Burkovska. Ar deju priekšnesumiem uzstāsies deju ansambļa “Liedags” dejotāji un TMK Productions Denisa Tumakova vadībā.

Plkst. 13, laukumā pie Tirgoņu dārza “Auļojam vējam pa priekšu” - izjādes ar zirgiem un vizināšanās zirgu pajūgā.

Plkst. 13 Ostas ielas promenādē svētku dienā bez maksas varēs ķert vēju ar kuģīti “Hercogs Jēkabs”

Plkst. 12:30 “Aizvējā” Skolas un Lielās ielas krustojumā aizraujoši piedzīvojumi un sportiskas atrakcijas visai ģimenei.

Plkst. 12:30 laukumā pie Lielās ielas “Veco jūrnieku ligzdā” aicināti visi zvejnieki un jūrnieki uz kopīgu tikšanos, atmiņu stāstiem un dzīvespriecīgu koncertu. Uzstāsies Saldus akordeonu ansamblis “Akords”, Viļānu kapela “Bumberneicis” un kapela “Kreicburgas ziķeri” no Jēkabpils. Pasākumu vadīs Dailes teātra aktieris Mārtiņš Počs.

No plkst. 12.30 mazos Jūras svētku svinētājus gaidīs “Bērnu sala” (laukumā pie policijas ēkas). Šeit būs jautrība un radošās darbnīcas kopā ar košiem animāciju tēliem, kā arī piepūšamās atrakcijas.

Laukumā pie Kurpnieku ielas no plkst. 12.30 darbosies “Vēja un zemes sardze”, kur interesentiem būs pieejama Zemessardzes 46. kājnieku bataljona rekrutēšanas telts, kā arī atrakcijas bērniem.

“Ar jaunību pa vējam” – ar šādu devīzi no plkst. 13 pie Govs ceļotājas notiks izklaides jauniešiem. Uzstāsies grupas “Carnival Youth” un “Rahu The Fool”, kā arī ekstrēmā sporta paraugdemonstrējumi no “Green trial”.

Svētku vakara programma Ostas ielas promenādē:

No plkst. 21 visi aicināti uz Jūras svētku vakara programmu Ostas ielas promenādē pie centrālās svētku skatuves. Šeit no plkst. 21 balli ieskandinās Brāļi Auzāni, plkst. 23 varēs vērot “Naksnīgo kuģu stāstu uz ūdens”, bet pēc tam jau atkal turpināsies svētku balle kopā ar Brāļiem Auzāniem, “Bermudu divstūri”, DJ Magnusu Eriņu un DJ Tomu Grēviņu.

15. jūlijā svētku svinības turpināsies Mazajos Jūras svētkos:

Plkst. 12 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15 Bērnu parkā ''Fantāzija'' – svētku programma bērniem. Izklaidējoša rotaļprogramma kopā ar bērnu iemīļotajiem animāciju filmu tēliem no “Ķepu patruļas”, kā arī burbuļu salūts.

No plkst. 13 Piejūras brīvdabas muzejā notiks “Mazie jūras svētki piejūrā”.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Nah Nahs. 29.06.2018, 15:00:27

    "Pūt un palaid" - tāda devīze būtu piemērotāka.

  • 0
    Zelts 01.07.2018, 01:41:15

    Senioriem un mazuļiem draudzīgas pilsētas cienīga programma.

  • 0
    krusttēvs vilhelms 15.07.2018, 11:35:47

    Rezumē- Liels paldies par jaukiem, Jūras svētkiem! Vislabākie muzikanti bija Veco jūrnieku Ligzdā Saldus akordeonu ansamblis Akords, Viļānu kapela Bumberneics, Jēkablips kapela Kreicburgas ziķeri un protams Bermudu Divstūris.... Naksnīgais kuģu stāsts uz ūdens bija forši.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: