Piektdien, 29. jūnijā, pašvaldības SIA Ventspils siltums parakstīja līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par Kohēzijas fonda finansējuma piešķiršanu investīciju projekta īstenošanai, kas paredz jaunu siltumtīklu būvniecību Ventspilī.

Lai paaugstinātu pilsētas siltum­apgādes sistēmas efektivitāti un nodrošinātu iedzīvotājiem centralizētās siltumapgādes pakalpojuma pieejamību, projekta Centralizētu siltumtīklu būvniecība Ventspils pilsētā, nr. 4.3.1.0/18/A/012, gaitā Ventspilī tiks izbūvēti 11 jauni siltumtīklu posmi, līdz ar to Brīvības ielas 38 katlumājas zonā būs iespējams pieslēgt 19 jaunus patērētājus.

Piesaistot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu, Ventspilī jauni siltumtīkli tiks izbūvēti 2,8 km garumā šādos ielu posmos: no Rīgas ielas līdz teātra namam Jūras vārti K. Valdemāra ielā, Lāčplēša ielā 1, Rūpniecības ielā 1 un Rūpniecības ielā 2, Ūdens ielā 6, Kuldīgas ielā 13, Strazdu ielā 5, Ganību ielā 30 un Ganību ielā 32, Sarkanmuižas dambī 28, kā arī Vasarnīcu ielā 9, 14 un 20, Līvu ielā 2. Projekts paredz arī siltumtīklu maģistrāles izbūvi no Vidumupītes pieslēguma līdz Lāčplēša ielas pieslēgumam.

Kopējās projekta izmaksas ir 1 323 925,91 eiro, tostarp Kohēzijas fonda līdzfinansējums 40% apmērā no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām jeb 436 461,45 eiro. Projekta darbības īstenošanas laiks pēc līguma noslēgšanas ar CFLA ir 24 mēneši.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    ^^—^^ 03.07.2018, 22:51:50

    Cik tad procenti siltumtīkli Ventspilī būs atjaunoti? Ik pa laikam dzirdu, ka kaut ko atjauno, kaut ko izbūve no jauna. Man jau jūk tie darbi ar Ūdek. Tie arī aktīvi darbojās. Aaaa, ka ar to cenu? Kā izskatāmies starp pārejām pašvaldībām?

  • 0
    VSiltums 04.07.2018, 15:51:16

    Ventspilī praktiski visas esošās siltuma pārvades trases aptuveni 45 km kopgarumā jau ir rekonstruētas. Pašreiz atlikuši vien daži nelieli posmi aptuveni 525 metru kopgarumā, kurus plānots rekonstruēt tuvākajā laikā, nomainot esošos cauruļvadus ar rūpnieciski izolētām caurulēm, kā rezultātā paaugstināsies siltumenerģijas pārvades efektivitāte un samazināsies siltumenerģijas zudumi. Tas nozīmē, ka, realizējot šo projektu, Ventspils pilsētas siltumtīkli jau 100% apmērā būs rekonstruēti ar rūpnieciski izolētām caurulēm, kas aprīkotas arī ar avārijas signalizāciju, lai ātri un nekļūdīgi noteiktu bojājuma vietu.

    Paralēli tam uzņēmums „Ventspils siltums” plāno arī siltumtrašu paplašināšanu. Lai paaugstinātu siltumapgādes sistēmas efektivitāti Ventspilī tiks izbūvēti jauni siltumtīkli, kas pavērs iespēju uzņēmumiem, iestādēm un privātpersonām pieslēgties centralizētajam siltumapgādes tīklam.

  • 0
    VSiltums 04.07.2018, 15:52:30

    Salīdzinājumā ar citām lielākajām Latvijas reģionu pilsētām, Ventspilī kā kurināmais tiek izmantota šķelda nevis dabasgāze, tāpēc arī atšķirīgas ir kurināmā izmaksas, kas viennozīmīgi ietekmē siltumenerģijas tarifu. Tieši šī iemesla dēļ cenas jeb siltumenerģijas tarifus korekti būtu salīdzināt tikai ar tām pilsētām, kurās kā kurināmais tiek izmantota šķelda, piemēram, Liepāju, kur šobrīd tarifs ir līdzīgs kā Ventspilī. Savukārt, ja salīdzina siltumenerģijas tarifus 9 Latvijas lielākajās pilsētās, tad šā gada jūnijā Ventspils ierindojās 5 vietā, kas ir nopietna un mērķtiecīga darba rezultāts.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: