BK Ventspils basketbolisti šodien savā laukumā aizvada pirmo FIBA Eiropas kausa astotdaļfināla spēli, tiekoties ar Dānijas klubu no Orhūsas Bakken Bears.

Ventspils basketbolisti šo Eirokausu sezonu sāka līmeni augstākajā Čempionu līgā, taču 14 spēlēs izcīnīja sešas uzvaras un grupā palika piektajā vietā, kas liedza sasniegt izslēgšanas turnīru. Tomēr ventspilnieki tika pie iespējas sacensties FIBA Eiropas kausa izšķirošajās kārtās, kur par pirmo pretinieku kļuva Bakken Bears komanda.

Tikmēr Bakken Bears FIBA Eiropas kausā ar četrām uzvarām sešās spēlēs savā apakšgrupā ieņēma otro vietu, atpaliekot vien no Lietuvas kluba Nevežis. Savukārt sacensību otrajā posmā Dānijas klubs arī izcīnīja četras uzvaras un grupā ieguva pirmo pozīciju, kas ļāva iekļūt astotdaļfinālā.

"Bakken Bears" par Dānijas čempioni kronēta 15 reizes, tajā skaitā uzvarot arī iepriekšējā sezonā. Šosezon Orhūsas basketbolisti ar 17 uzvarām 20 spēlēs ieņem otro vietu Dānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā, bet tikpat panākumu 19 mačos ir līderei Horsens IC.

Neilgi pirms iesaistīšanās FIBA Eiropas kausā Ventspils papildināja sastāvu ar ukraiņu spēka uzbrucēju Denisu Ikovļevu, kurš šīs sezonas pirmo pusi pavadīja Itālijas A sērijas komandā Orlandina Basket. Latvijas komandai traumu dēļ gan vēl joprojām ir robi sastāvā, jo pilnvērtīgi vēl nevar palīdzēt Bleiks Hamiltons un Maikls Bruševics, turklāt marta sākumā oficiāli no sastāva atskaitīts Artūrs Bērziņš, kurš veselības problēmu dēļ šosezon vispār nav spēlējis.

Viens no Bakken Bears līderiem ir 24 gadus vecais amerikānis Devons Akūns-Parsels. Viņš FIBA Eiropas kausā aizvadījis visas 12 spēles, vidēji gūstot 20,2 punktus (labākais līgā), izcīnot 5,3 atlēkušās bumbas un atdodot 4,0 rezultatīvas piespēles. Uzbrucējam iespaidīga statistika arī Dānijas čempionātā, kur viņš vidēji gūst 20 punktus.

Atbildes mačs notiks 14. martā Dānijā, bet ceturtdaļfinālu sasniegs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. Nākamajā kārtā šī pāra uzvarētājs sacentīsies ar šobrīd septītās spēcīgākās Itālijas komandas Dinamo Sassari un Francijas spēcīgākās līgas 12. komandas Le Portel cīņas uzvarētāju.

Pagājušajā sezonā Ventspils nepārvarēja Čempionu līgas izslēgšanas sacensību pirmo kārtu, divu spēļu summā ar 135:137 piekāpjoties Itālijas klubam Umana Reyer.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: