Ventspils Augstskolu apmeklēja Odesas observatorijas vadošie pētnieki Artjoms Suharevs, Mihails Rjabovs un Harkovas Radioastronomijas institūta vadošais pētnieks Oļegs Uļjanovs.

Vizītes laikā viesi tikās ar Ventspils Augstskolas un Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra vadību, kā arī devās uz Irbenes radioteleskopu kompleksu, lai veiktu sagatavošanās darbus pulsāru novērojumiem kopā ar Ukrainas zemas frekvences radioteleskopiem.

Odesas observatorijas vadošais pētnieks Artjoms Suharevs Ventspils Augstskolā vadīja arī zinātnisko semināru “Ārpusgalaktisko avotu pētījumi: izstrādātā programmatūra un metodes rezultāti.” Viesi no Ukrainas tikās arī ar Tulkošanas studiju fakultātes vadību, lai pārrunātu sadarbību radioastronomijas vārdnīcas izstrādē ar Odesas observatorijas pētniekiem.

Vadošie pētnieki O. Uļjanovs un M. Rjabovs uzstājās arī ar publiskajām lekcijām par radioastronomijas instrumentiem, Odesas observatoriju un astrobioloģiju.

Vizītes ietvaros viesi tikās arī ar Ventspils Jaunrades nama direktori Daigu Silarāju un direktores vietnieku Ģirtu Upmali, lai pārrunātu sadarbības iespējas. Savukārt vizītes pēdējā dienā notika Ukrainas un Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra pārstāvju kopējo projektu apspriede.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: