Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā tika atklāta magnētiskās rezonanses iekārta. Magnētiskās rezonanses izmeklējumi sniedz iespēju padziļināti ielūkoties cilvēka organismā, kas ir būtiski onkoloģisko slimību agrīnai diagnostikai.

Iegādātā iekārta sniegs izaugsmes iespējas ne tikai ārstiem speciālistiem, kas ar to strādās, bet arī iedzīvotājiem būs iespēja saņemt precīzākas diagnozes, tādējādi samazinot atveseļošanās laiku.

Jaunajai iekārtai ir specializētas, ļoti augstas kvalitātes programmas neiroloģijai, kardioloģijai, ķirurģijai, traumatoloģijai un citiem profiliem. Magnētiskās rezonanses izmeklējumi sniedz iespēju padziļināti ielūkoties vēdera, galvas, mugurkaula, kaulu locītavu sistēmā un mīkstajos audos, kas ir būtiski onkoloģisko slimību agrīnai diagnostikai. Papildus jau esošajiem pakalpojumiem slimnīcā turpmāk varēs veikt arī krūšu dziedzeru un videnes orgānu izmeklējumus, angiogrāfiju kakla daļai, visa ķermeņa magnētiskās rezonanses skrīningu un apakšžokļa locītavas izmeklējumus. Vienā reizē varēs izmeklēt mugurkaulu visā garumā.

Iekārta iegādāta 10 miljonus eiro vērtajā slimnīcas attīstības projektā, kam no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) piesaistīti vairāk nekā astoņi miljoni eiro.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    prof.Preobraženskis. 26.02.2018, 11:18:18

    Iekārta bija darbojusies jau kādu laiciņu pēc uzstādīšanas,viss labi.
    Kāda mārrutka pēc vajadzēja to māžošanos ar atklāšanu un smagos kriminālnoziegumos apsūdzētā deputāta klātbūtni?
    Nožēlojami...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: