Šogad aprit 50 gadi, kopš izveidots Ventspils ūdenssaimniecības uzņēmums, tāpēc pašvaldības SIA Ūdeka aicina Ventspils iedzīvotājus atskatīties pilsētas ūdenssaimniecības vēsturē un attīstībā.

No 15. līdz 22. martam Ventspils galvenajā bibliotēkā būs apskatāma izstāde par pilsētas ūdenssaimniecības attīstību. Izstādē būs iespējams izpētīt dažādus vēsturiskos fotoattēlus, kā arī iegūt informāciju par to, kas paveikts pa šiem gadiem un kādos objektos izbūvēti/pārbūvēti ūdens/kanalizācijas tīkli līdz šim.

No 24. līdz 29. martam šī izstāde būs skatāma Ventspils Jaunrades nama telpās, kur to papildinās vēl kāds pavisam nebijis un ekskluzīvs apskates objekts – interaktīvs makets par ūdenssaimniecības attīstību Ventspilī dažādos laika posmos.

Savukārt 29. martā Ventspils Jaunrades nama telpās pašvaldības SIA Ūdeka speciālisti kopā ar uzņēmuma talismanu Lāsīti vadīs informatīvi izklaidējošu pasākumu bērniem par ūdens ceļu Ventspilī un tā nozīmi mūsu dzīvē. Aicinām skolotājas pieteikt skolēnu grupiņas šim pasākumam, zvanot pa tālr. 63607295.

Pašvaldības SIA Ūdeka pirmsākumi meklējami 1968. gadā, kad Latvijas PSRS Komunālās saimniecības ministrija izdeva pavēli par ūdensvada un kanalizācijas saimniecības izveidi Ventspilī. Tā tika izveidota, atdalot ūdensvada iecirkni no Komunālo uzņēmumu un labierīcību kombināta. Savukārt lēmumu par pašvaldības uzņēmuma dibināšanu, kas nodarbotos ar ūdenssaimniecības sistēmas pārvaldīšanu, Ventspils pilsētas tautas deputātu padome pieņēma 1991. gadā, kad arī uzņēmums ieguva savu nosaukumu Ūdeka, kas ir saīsinājums no vārdiem ŪDEns un KAnalizācija.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    qwerty 02.03.2018, 06:25:15

    Nevis Latvijas PSRS, bet Latvijas PSR ! Ja jau pieskārāties vēsturei,tad neputrojaties un rakstiet pareizi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: