Ventspilī tika atvērts jauns sabiedriskā transporta maršruts un uzstādītas divas jaunas autobusu pieturas. Jaunais sabiedriskā transporta maršruts izveidots, uzklausot un izvērtējot pasažieru un uzņēmuma "Bucher Municipal” priekšlikumus par sabiedriskā transporta kustības uzlabošanu virzienā uz jauno rūpniecisko rajonu.

Jaunās autobusu pieturas ceļazīmes uzstādītas gan Ganību ielā pie "Bucher Municipal”, gan Krustkalnu ielā pie Piedzīvojumu parka. Pavasarī, laika apstākļiem uzlabojoties, uz jaunajām pieturām tiks uzklāts arī horizontālais marķējums, kas uz braucamās daļas norādīs pieturas atrašanās vietu. Uzņemot pieturā pasažierus, autobuss apstāsies uz ielas braucamās daļas, stāvēšanas laiks būs īss un būtiskus satiksmes ierobežojumus tas neradīs.

Tā kā jaunizveidotā autobusu pietura ir tāda pati kā pilsētā jau esošās, pilsētas iedzīvotājiem jāievēro CSDD prasības un jānovieto savas automašīnas 25 m pirms un 10 m pēc autobusu pieturas ceļazīmes.

Kā ziņo PSIA "Ventspils reiss", tiek atvērts jauns maršruts Nr. 22A “Celtnieku iela – Inženieru iela – Bucher Municipal”, kurā autobuss kursēs tikai darba dienās. Kursēšanas laiki, kā arī kustības ceļš šajā maršrutā pēc SIA “Bucher Municipal” darbinieku priekšlikumiem iespēju robežās pieskaņots šī uzņēmuma darbalaikiem.

Pamatā kustības ceļš šajā maršrutā sakrīt ar maršrutu Nr. 22. Atšķirības būs tikai pēc galapunkta Inženieru ielā, kad autobuss nebrauks uz centru, bet vispirms gar Ventspils Piedzīvojumu parku pa Krustkalnu ielu, kur izveidota jauna pietura, un tad tālāk uz SIA “Bucher Municipal”. Arī atpakaļceļā autobuss brauks gar Piedzīvojumu parku, pēc tam uz pilsētas centru un tālāk uz Pārventu. Tādējādi uzlabosies arī iespēja nokļūt līdz Piedzīvojumu parkam un pēc tā apmeklējuma mājās.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Nah Nahs. 13.02.2018, 13:41:04

    Ideja par jauno maršrutu laba.Tikai vajadzēja gan šajā līnijā laist parasto autobusu,lai varētu izmantot mēnešbiļetes!
    Vajadzētu apsvērt,vai nevajadzētu novienādot biļešu cenas,lai mēnešbiļete derētu visos maršrutos!

  • 0
    qwerty 13.02.2018, 21:42:46

    Neba jau zīmes iesprašana zemē ir nosaucama par pieturu! Kur tad kāda nojumīte, kur brauktgribētajam patverties gaidot autobusu?

  • -1
    Nif nifs 14.02.2018, 08:21:42

    Tveries zem priedes :)

  • -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 14.02.2018, 16:30:23

    Skaidrojam, ka šobrīd izveidotais jaunais maršruts ir eksperimentāls, pa kuru autobuss kursēs tikai rītā un vakarā pa vienai reizei un šāda tipa maršrutiem sabiedriskā transporta nojumes netiek izbūvētas.

  • 0
    Vilis Skuja 14.02.2018, 17:07:21

    Pēcpusdienā gan saskaitīju 4 reisus...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: