Trešdien, 17. janvārī plkst. 14 Pārventas bibliotēkā notiks mākslinieces Ūnas Laukmanes tekstilmākslas darbu izstādes „pieRAKSTI” atklāšana.

Ūna Laukmane aktīvi darbojas grāmatu mākslā – veido ilustrācijas un grāmatu dizaina noformējumus, ir izdevniecības „Liels un mazs” mākslinieciskā redaktore.

Izstādes atklāšanas pasākumā māksliniece tiksies arī ar bērniem un pastāstīs par interesanto, bet reizē arī darbietilpīgo procesu – kā top grāmata. Izstādē “pieRAKSTI” būs apskatāmi Ūnas Laukmanes radītie tekstilmākslas darbi grāmatu ilustrācijām.

Ūna Laukmane mācījusies Maskavas Kultūras Institūta Kino un teātra fakultātē Kustību plastikas režisora specialitātē, beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļu. No 1994. gada aktīvi piedalās Latvijas Tekstilmākslas asociācijas rīkotajās izstādēs Rīgā un ārzemēs. Bijušas arī vairākas personālizstādes. Veidojusi kostīmu skices un telpu noformējumu vairākām teātra izrādēm, sadarbojoties ar Valmieras Drāmas teātri, Nacionālo teātri un Jauno Rīgas teātri.

Pārventas bibliotēkā izstāde „pieRAKSTI” būs apskatāma līdz februāra sākumam.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: