Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas amatpersonas pievērsa pastiprinātu uzmanību riepu protektora dziļumam.

Nedēļas laikā Kurzemes reģionā pārbaudīti 2827 transportlīdzekļi ar masu līdz 3,5 tonnām, savukārt administratīvo pārkāpumu protokoli noformēti 134 gadījumos. Liepājas pusē konstatēts mazākais riepu protektora dziļums – 0,73 mm, savukārt Talsu pusē – 1,49 mm.

Apkopojot rezultātus, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Mareks Vītols secina, ka daļa transportlīdzekļu vadītāji joprojām vieglprātīgi izturas pret nepieciešamību sekot līdzi sava transportlīdzekļa riepu stāvoklim, uzskatot, ka viņu vadīšanas prasmes spēj kompensēt šo trūkumu. “Iespējams, ka pie vainas ir arī materiālais stāvoklis, taču šai nu nevajadzētu būt tai lietai, uz ko vajadzētu taupīt. Sods par šāda veida pārkāpumu ir sākot ar brīdinājumu un 15-55 eiro. Par braukšanu bez ziemas riepām – 30 eiro. Kārtējo reizi jāatgādina ka remonta izdevumi, kas radušies ceļu satiksmes negadījumu rezultātā, kam viens no faktoriem visdrīzāk būs šo riepu stāvoklis, būs lielāki, nekā budžeta līmeņa riepu iegāde. Papildus tam varu minēt, ka arī apdrošināšanas kompānijas pievērš lielu uzmanību ceļu satiksmes negadījumos iesaistīto transportlīdzekļu riepu stāvoklim, kā rezultātā par remontu var nākties maksāt pašam.”

“Iespējams, daļa sabiedrības uzskata, ka Valsts policija, fiksējot ceļu satiksmes negadījuma apstākļus, norādīs tikai uz neatbilstoša ātruma izvēli, tām pašām riepām. Tāpat ir uzskats, ka netiks ņemts vērā tas, ka ceļš vai iela nav bijusi laikus notīrīta vai nokaisīta ar pretslīdēšanas līdzekļiem. Taču vēlamies atgādināt, ka, izejot no mājas un sēžoties savā transportlīdzeklī, mēs redzam, kādi ir laika apstākļi un ceļa segums, tāpēc varam arī paredzēt to, ka ceļā būs jāpavada ilgāks laiks. Tāpēc labāk ceļā doties laikus, nevis pēc tam censties sasteigt,” uzsver Vītols.

Valsts policija, redzot, ka ceļu stāvoklis ir neapmierinošs vai braukšana pa to ir bīstama, nekavējoties par to informē ceļu uzturētāju. Tālākās darbības un laiks, kādā ceļš tiek notīrīts, ir atkarīgs no ceļu uzturētāja un normatīvajiem aktiem.

2017. gadā visā Kurzemē par to, ka transportlīdzeklis nav aprīkots ar riepām, kas paredzētas ziemas apstākļiem vai riepas protektora dziļums nav atbilstošs, tika noformēti 128 administratīvo pārkāpumu protokoli. 2017.gada janvārī Kurzemē par šāda veida pārkāpumiem noformēti ap 15 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Pipars 23.01.2018, 07:47:14

    Laba ziņa.Bet izskatas pēc policijas preses reļīzes.
    Bet VB tomēr ir Ventspils un novada ziņu izdevums.
    Tad esiet tik laipni un rakstā iekļaujiet info tieši par Ventspils pusi.

  • 0
    Nif nifs 29.01.2018, 14:25:45

    Papildus riepām, derētu mērīt arī bedru dziļumus uz ceļiem un piestādīt administratīvo pārkāpumu protokolus "Latvijas valsts ceļiem" tāpat, kā par riepām auto īpašniekiem. Tikai tad būtu godīgi.

  • -1
    Latvija pāri visām! 29.01.2018, 15:31:46

    Tieši tā.
    A to ik pa brīdim jāmaina auto piekares elementi, kuru resurss tieši atkarīgs no ceļu stāvokļa.

  • -1
    Latvija pāri visām! 29.01.2018, 15:34:58

    nekā budžeta līmeņa riepu iegāde.
    --------
    Pilnīgs fufelis.
    Ja paskatās cenas, uzreiz pēc izlaišanas jaunam zīmolam cena ir budžeta, bet pēc gada un diviem citu zīmolu līmenī.
    Skaidrs, ka pirkšu jaunas budžeta nevis lietotas vai vnk izreklamēta zīmola.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: