Ņemot vērā sinoptiķu laika prognozes, biedrības “Latvijas Samariešu apvienība” Ventspils nodaļa informē, ka otrdien, 16. janvārī un trešdien, 17. janvārī nakts patversme darbosies visu diennakti.

Patversme nodrošina saviem klientiem naktsmītni, īslaicīgu sociālo aprūpi, sociālo un psiholoģisko rehabilitāciju, ēdināšanu, personiskās higiēnas iespējas, kā arī apģērbu, ko ziedojuši ventspilnieki un Vācijas samarieši. Patversmē ir izveidota neliela bibliotēka, ir pieejami preses izdevumi.

Ventspils nakts patversmes telpās var uzņemt 30 cilvēkus – gan sievietes, gan vīriešus, bet, iestājoties īpaši aukstam laikam, naktspatversmes telpās iespējams izmitināt līdz pat 40 personām. Telpas ir pielāgotas arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz plus grādiem, nakts patversme darbosies iepriekšējā kārtībā, apmeklētājiem tā būs pieejama no plkst. 18 līdz nākamās dienas plkst. 8 rītā.

Ventspilī, Fabrikas ielā 2 jau vairākus gadus darbojas nakts patversme, tā tika izveidota, biedrībai “Latvijas Samariešu apvienība” sadarbojoties ar Ventspils pilsētas domi un Štrālzundes Samariešu apvienību.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    karlito 15.01.2018, 14:54:01

    Kāpēc tikai otrdien,trešdien..? Jau kuro dienu temperatūra ir mīnusos,gan dienā gan naktī,kāpēc cilvēkiem,kuriem nav kur iet,nevarētu arī ļaut dienu pavadīt patversmē,bet viņiem jāsēd autostacijā,bibliotekā vai mežā pie ugunskura..? Bagātā Ventspils nevar atļauties bezpajumtniekiem ziemas laikā uzturēties patversmē..? Cik tad simtiem tūkstošu tas izmaksā?

  • -4
    Ventspils Sociālais dienests 15.01.2018, 17:37:52

    Pieaugušo nakts patversme apmeklētājiem ir pieejama katru dienu.
    Lēmumu par patversmes darba laika pagarināšanu pieņem biedrības "Latvijas Samariešu apvienības" Ventspils nodaļas vadītājs, ņemot vērā meteoroloģiskos laika apstākļus.
    Vadoties pēc šī brīža laika prognozēm, nakts patversme personām bez noteiktas dzīvesvietas būs pieejama no šodienas plkst. 18.00 līdz ceturtdienas, 18. janvāra plkst. 8.00.

  • -2
    gunča 16.01.2018, 09:37:47

    Bezpajumtniekus varētu nometināt pie Puzes ezera,kur saimnieks,būdams multimiljonārs, bez problēmām viņus gan pabarotu,gan sasildītu.Arī foruma miljonāre florence varētu izrādīt labo gribu.Bet tā kā šiem abiem bieziem līmenis ir viens,tad tur nekas labs nav gaidāms.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: