Iepirkuma konkursā tiek meklēts projektētājs līdzšinējās Ventspils Centra sākumskolas ēkas pārbūvei par bērnudārzu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi" izsludinātajā konkursā par būvprojekta izstrādi ēkas Brīvības ielā 15, Ventspilī, pārbūvei par bērnudārzu piedāvājumus var iesniegt līdz 19. janvāra plkst.14.

Saskaņā konkursa nolikumu, būvprojekta izstrādātājam astoņu mēnešu laikā no līguma spēkā stāšanās brīža jāiesniedz atbilstoši izstrādāts, ar pasūtītāju un visās nepieciešamajās institūcijās saskaņots un Ventspils domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļā akceptēts būvprojekts.

Jau ziņots, ka, meklējot plašākas telpas Ventspils Centra sākumskolai, to nolemts pārcelt uz bijušās Ventspils Vakara vidusskolas telpām, ko vakarskola nespēja pilnībā noslogot. Savukārt līdzšinējās Centra sākumskolas telpās, kur savulaik jau darbojies bērnudārzs, atkal iecerēts izveidot pirmsskolas izglītības iestādi.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    reku 15.01.2018, 13:27:23

    Tātas atpakaļpārbūvei?
    Vai bijušā bērnudārza projekts nav saglabājies?
    Kāpēc vajag no jauna?

  • 0
    norge 15.01.2018, 15:23:05

    to reku , tas ta pat ka ar juras vartiem 3 vai 4 reizes taisija

  • -3
    Ventspils Izglītības pārvalde 16.01.2018, 16:14:56

    Labdien!
    Informējam, ka, vecais būvprojekts ir novecojis. Nav iespējams strādāt ar 1962.gada būvprojektu. 2014.gada 1.janvārī ir stājušies spēkā MK noteikumi Nr. 890 “Higiēnas prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu”, kuros ir noteikts telpu un teritorijas iekārtojums atbilstoši pirmsskolas izglītības iestādes vajadzībām.

    Vadoties pēc minētajiem noteikumiem, daļu ēkas nepieciešams pārprojektēt, piemēram, sanitāros mezglus, jo prasības skolā un bērnudārzā atšķiras, tāpat ēkā ir jāizbūvē veļas mazgātava un gludinātava, virtuve, kā arī sporta zāle, kura līdz šim nav bijusi.
    Tāpat arī nepieciešams iekārtot teritoriju – izbūvēt sporta zonu, ierīkot rotaļu nojumes un smilšu kastes, kā arī uzstādīt rotaļu iekārtas atbilstoši bērnu vecuma grupu vajadzībām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: