Ventspils Augstskolā iepazīšanās vizītē ieradās pārstāvji no Beijing Rock Education Technology Development Co., Ltd. Uzņēmumu pārstāvēja tās direktore Cin Jenvei (Qin Yanwei), kura Latvijā bija ieradusies kopā ar vīru.

Kontaktus starp Ventspils Augstskolu un uzņēmumu palīdzēja nodibināt augstskolas sadarbības partnera SIA Linearis IBC International Business Consulting valdes locekle Maija Kurte, savukārt komunicēt palīdzēja Mērija Žanga (Mary Zhang). Mērija ir arhitekte, kā arī Latvijas – Ķīnas Kultūras asociācijas valdes locekle. Asociācija apvieno cilvēkus un organizācijas, kuri pārstāv dažādus kultūras un mākslas virzienus un apvieno savus resursus, lai radītu platformu abu valstu kultūras izpratnes un popularitātes veicināšanai.

Tikšanās laikā viesi iepazīstināja ar sevi un savām darbības jomām, kā būtiskākās minot starptautisko sadarbību studentu apmaiņā, valodu mācīšanā, sadarbības augstskolu meklēšanā, Ķīnas delegāciju uzņemšanu Latvijā, ķīniešu valodas pārbaudi u.c.

Savukārt Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš viesus iepazīstināja ar augstskolu, augstskolas līdzšinējo sadarbību ar Ķīnas Tautas Republiku (ĶTR) un nākotnes plāniem. Sadarbība ar ĶTR ir gan Ventspils, gan Ventspils Augstskolas prioritāte, jo īpaši nostiprinot jau esošās sadarbības saites un piesaistot jaunus partnerus, ar kuru palīdzību iekļūt un nostiprināties vienā no lielākajiem studentu piesaistes punktiem pasaulē.

Ventspils Augstskolai jau šobrīd ir izveidota sadarbība ar Ningbo Universitāti (Ningbo University) un Džiedžang Vanli Universitāti (Zhejiang Wanli University) Ķīnā. Paplašinoties kursu piedāvājuma klāstam, Ventspils Augstskola ir pirmā mācību iestāde, kas atrodas Latvijas rietumos un kur, sākot no šī mācību gada, tiek piedāvāta iespēja apgūt ķīniešu valodas pamatus, kā arī iepazīties ar Ķīnas sabiedrību, kultūru un tradīcijām pasniedzējas Lingas Panas vadībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: