Neskatoties uz vasaras atvaļinājumu gaisotni, Ventspils teātris un sieviešu koris „Venda” turpina aktīvu māksliniecisko darbību, jo, ar Ventspils pilsētas domes finansiālu atbalstu, gatavojas pārstāvēt savu pilsētu un Latviju starptautiska mēroga pasākumos.

Ventspils teātris, pēc Latvijas amatieru teātru asociācijas uzaicinājuma, ir izvirzīts pārstāvēt Latviju Ziemeļu un Baltijas valstu alianses (NEATA) amatieru teātru festivālā Dānijā, Sonderborgā no 2012. gada 31. jūlija līdz 5. augustam. Festivāla skatītājiem ventspilnieki piedāvās latviešu dramaturģes M. Zālītes lugu „Dzīvais ūdens”. Izrādes režisors ir Agris Krūmiņš, scenogrāfs Ints Sedlenieks un kostīmu māksliniece Lāsma Svikule. Lomās – Raimonds Feldmanis, Vita Kaudze, Viktorija Visocka un Kaspars Doniņš.

Savukārt kora „Venda” maigās un sievišķīgās balsis izskanēs Itālijā, jo no 27. līdz 30. jūlijam kolektīvs piedalīsies Choir Contact Internazionale organizētajā Toskānas starptautiskajā koru festivālā Montekatini pilsētā. Kora diriģenšu Anitras Niedres un Rudītes Tālbergas vadībā dziedātājas atskaņos garīgās mūzikas programmu, kurā līdzās klasiķiem – Mihaelam Haidnam, Francim Šūbertam izskanēs arī latviešu komponistu Bruno Skultes un Ērika Ešenvalda skaņdarbi. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: