Ventspils pilsētas dome aicina daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju īpašniekus pieteikties pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai.

20.jūlijā stājās spēkā Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi „Par Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai”.

Saistošo noteikumu mērķis ir sniegt finanšu atbalstu daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju īpašniekiem iekškvartālu labiekārtošanai, kurā ietilpst rekonstrukcijas un/vai renovācijas pasākumu īstenošana.

Ventspils pilsētas pašvaldība, finansiāli palīdzot iedzīvotājiem uzturēt un sakopt dzīvojamo māju pieguļošās teritorijas, veicinās Ventspils pilsētas vides un iedzīvotāju dzīves kvalitātes līmeņa paaugstināšanu.

Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai pieteikties var vispārējā kārtībā. Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā šim mērķim paredzēti finanšu līdzekļi 40000 Ls apmērā.

Saistošie noteikumi paredz pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu šādām aktivitātēm:

  • brauktuves, ietves un/vai stāvlaukuma jaunbūvei, rekonstrukcijai vai renovācijai - 50% apmērā no brauktuves, ietves un/vai stāvlaukuma, tai skaitā ar to saistīto funkcionāli nepieciešamo inženierkomunikāciju, jaunbūves, rekonstrukcijas vai renovācijas izmaksām;

  • apgaismojuma jaunbūvei, rekonstrukcijai un/vai renovācijai - 75% apmērā no apgaismojuma jaunbūves, rekonstrukcijas vai renovācijas izmaksām;

  • citam piesaistītā zemesgabala labiekārtojumam (bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru laukumu, zālienu jaunbūvei, rekonstrukcijai vai renovācijai) - 75% apmērā no konkrētā piesaistītā zemesgabala jaunbūves, rekonstrukcijas vai renovācijas darbu izmaksām.

  • tehniskā projekta izstrādei - 50% apmērā no tehniskās projekta izstrādes izmaksām.

  • brauktuvju, ietvju un/vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remontam – 80% apmērā no darbu izmaksām.

  • būvuzraudzības veikšanai – 50 % apmērā no būvuzraudzības veikšanas izmaksām;

  • autoruzraudzības veikšanai – 50 % apmērā no autoruzraudzības veikšanas izmaksām ar nosacījumu, ka izmaksas summa nepārsniedz 10% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

Informāciju par iespējām pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu ikviens interesents var uzzināt PI „Komunālā pārvalde”, Užavas ielā 8, Ventspilī, tālrunis 63624269, e-pasts: kom.parvalde@ventspils.gov.lv . 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: