Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2012. gada 19. jūlija rīkojumu par profesionālās izglītības iestāžu nosaukumiem Ziemeļkurzemes Profesionālās izglītības kompetences centra „Ventspils Profesionālās vidusskolas” nosaukums mainīts uz „Ventspils Tehnikums”.

Nosaukuma maiņa pamatota ar skolas izteikto iniciatīvu un Izglītības un zinātnes ministrijas centieniem veidot vienotu izpratni par profesionālās izglītības iestāžu veidiem, kā arī Profesionālās izglītības likuma pārejas noteikumu 19. punktu. Tas paredz, ka Ministru kabinets līdz 2012. gada 1. septembrim nodrošina profesionālās izglītības iestāžu nosaukumu atbilstību šā likuma 16. panta un Izglītības likuma 26. panta noteikumiem. Profesionālās izglītības likuma 16. pants paredz, ka tehnikums ir izglītības iestāde, kura īsteno profesionālās vidējās izglītības programmas, kas dod iespēju iegūt trešo profesionālās kvalifikācijas līmeni, un kurai ir piešķirts profesionālās izglītības kompetences centra statuss.

Piešķirot valsts dibinātām profesionālās izglītības iestādēm profesionālās izglītības kompetences centra statusu, Izglītības un zinātnes ministrija izglītības iestāžu nosaukumus vēlas veidot pēc vienota principa – nosaukumā iekļaujot vārdu „tehnikums”.

Profesionālās izglītības kompetences centra statuss Ventspils Profesionālajai vidusskolai tika piešķirts ar 2011. gada 16. augusta Ministru kabineta rīkojumu Nr. 383. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: