Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Izdejos Imanta Kalniņa dziesmas

Ventspils Tehnikuma jaunieši kopā ar deju grupu Dzirnas ik dienu astoņas stundas cītīgi trenējas, lai sestdien iepriecinātu Pilsētas svētku apmeklētājus ar grandiozu deju uzvedumu.

Ārzemnieki pērk dārgas mājas

Šogad nekustamā īpašuma cenas Ventspilī un novadā ietekmē ne tikai vietējo iedzīvotāju pirktspēja un banku elastīgums, bet arī NVS valstu pilsoņu interese iegūt uzturēšanās atļauju dzīvošanai Latvijā. Mūsdienīgā infrastruktūra, sabalansētā ražošanas un atpūtas jomas attīstība, kā arī dziedinošais jūras tuvums padara mūsu pilsētu ārzemnieku acīs aizvien pievilcīgāku.

2.lpp. Viedoklis. “Praktiskā lidojumā”, laikraksta “Ventas Balss” galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Prieks vērot, kā mūsu arodskola ne tikai strauji maina nosaukumus, bet mērķtiecīgi attīstās un aug. Jāatgādina, ka nesen knapi bijām pieraduši, ka mūsu Ventspils 20. arodvidusskola bija jāsauc garajā un sarežģītajā nosaukumā Ziemeļkurzemes Profesionālās izglītības kompetences centrs Ventspils Profesionālā vidusskola. Tagad, jūlijā, skolai jau mainīts nosaukums uz Ziemeļkurzemes Profesionālās izglītības kompetences centrs Ventspils Tehnikums. Ceru, ka tas beidzot būs pareizais apzīmējums, karogs, kas nesīs veiksmi, un ka vārdi Ventspils Tehnikums ieies vēsturē kā viens no labākajiem posmiem skolas dzīvē.»

3.lpp.

Tīrumus vējš lielākoties saudzējis

Stiprais lietus un vējš lielus postījumus mūspuses zemniekiem nav nodarījis, tomēr dažviet labība sagūlusi veldrē.

Vilina uz maksas studiju vietām

Ventspils Augstskolā budžeta studiju vietas ir praktiski aizpildītas. Papildu uzņemšana izsludināta uz maksas vietām.

Sniķeros joprojām bez ūdens

Ūdensapgādes problēma Ugāles pagasta Sniķeru mājās ir iestrēgusi. Pašvaldības uzņēmums Ugāles nami, kas apsaimnieko divstāvu ēku, turpina meklēt risinājumu.

4.lpp. Darbs un nauda. Vieni cenšas, citi kavē darbu

Iesaistīšanās algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos dod iespēju kaut nedaudz nopelnīt pašiem bezdarbniekiem un papildu darbarokas darba devējiem. Pēdējiem nākas rēķināties ar to, ka, pieņemot kolektīvā bezdarbnieku, viņi ņem kaķi maisā – viņš var izrādīties gan kārtīgs strādnieks, gan sliņķis un dzērājs.

5.lpp. Intervija. Uz bērnu sirdīm ir dažādi ceļi

Skolotāja JAUTRĪTE MARANIKA nav vedusi audzēkņus ekskursijās, bet labprāt kopā ar viņiem gājusi pārgājienos – ja vien iespējams, ar nakšņošanu. Jautrīte vienmēr atradusi ceļu uz palaidnīgu skolēnu sirdīm, un tieši viņi ir tie, kas, nu jau izauguši, sauc pāri ielai: «Skolotāj!» Matemātika un fizika ir svarīgas zinības, bet vēl būtiskāka ir dzīvesgudrība, tāpēc Jautrīte savās stundās, īpaši, ja tās bija audzināmās klases, arī manējā, daudz runāja par attiecībām, arī politiku, tā palīdzot skolēniem izaugt par cilvēkiem, nevis bezdomu būtnēm, kas piekrītoši māj ar galvu.

6.lpp. Sports. Pirmais Latvijas kaitborda čempions – Satiks

Ventspils sērfa pludmalē risinājās Baltijas mēroga lielākais kaitborda pasākums Kite Party 2012, kura laikā šogad notika arī pirmais Latvijas atvērtais čempionāts kaitbordā. Tajā par uzvarētāju kļuva Gatis Satiks.

Jātnieki pulcējas Reņķa dārzā

Pēc ilgāka pārtraukuma Ventspilī, Reņķa dārzā, atkal notika jātnieku sporta sacensības. Tās šoreiz Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības projekta Jauniešu intereses veicināšana par zirgiem un jātnieku sportu ietvaros organizēja jātnieku sporta klubs Demora.

Ventspils attālinās no čempiones titula

FK Ventspils turpina buksēt – spēlētāji nāk, bet rezultāts nemainās. Mūsu futbolisti piedzīvojuši kārtējo zaudējumu Latvijas Virslīgas čempionātā, šoreiz ar 0:1 izbraukumā atzīstot Skonto pārākumu.

7.lpp. Veselība. Ogās paslēptā veselības formula

Tieši šobrīd mežos un dārzos atrodamas pašas gardākās ogas. Melnas, dzeltenas un sarkanas tās spīdina savus sānus vilinot ar burvīgu garšu un smaržu. Turklāt tās ir arī veselīgas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: