21. aprīlī plkst. 17.00 Ventspils Jaunrades namā savu sniegumu klausītāju un žūrijas komisijas ekspertu vērtējumam nodos deviņi Ventspils pilsētas, viens Ventspils novada, kā arī divi Kuldīgas novada kori.

Izskanēs jaukto, sieviešu, vīru un senioru koru priekšnesumi.

Skati vērtēs XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku Noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs - diriģents Ivars Cinkuss, komponists Uģis Prauliņš, Latvijas radio 3 „Klasika” mūzikas žurnāliste Inta Pīrāga, Madonas koru apriņķa virsdiriģents, Rīgas pilsētas virsdiriģentu asistents Ārijs Šķepasts un Talsu koru apriņķa virsdiriģents Gints Ceplenieks.

Koru skates visā Latvija norisinās no marta un turpināsies līdz maijam. Gatavojoties 2013. gada XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem, šajā pavasarī Latvijas kori skatēs rāda savu gatavību piedalīties Dziesmu svētku Noslēguma koncertā „Līgo!”. Dziesmu svētku virsdiriģents Ivars Cinkuss koru skates sauc par „nākamo Dziesmu svētku koru garīgo un fizisko apskati.”

Koru skates ar lieldrauga Latvijas Dzelzceļa, kā arī Latvija Statoil un Sixt atbalstu rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs un Latvijas novadu un pilsētu pašvaldības sadarbībā ar koru apriņķu virsdiriģentiem.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: