Aprīļa pirmajās dienās uzsākti nojaukšanas darbi siltumavotā Brīvības ielā 38, projekta „Ventspils pilsētas centralizētās siltumapgādes siltumavotu Ventspilī, Brīvības ielā 38 un Talsu ielā 69, rekonstrukcija, pārejot uz citu kurināmo – biomasu (koksni)” ietvaros.

Siltumavota Brīvības ielā 38 rekonstrukcijas ietvaros tika nojauktas sāls šķīdināšanas bedres dzelzsbetona konstrukcijas, elektroceha un noliktavas ēkas, kā arī tiks nojaukta bijusī abonentu daļas ēka Brīvības ielā 40 un blakus esošās garāžas.

Tā kā siltumavota rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt 2013. gada februārī, lūdzam apkārtējos iedzīvotājus būt iecietīgiem trokšņu un neērtību gadījumā. Veicot siltumavota rekonstrukciju, samazināsies katlu mājas ietekme uz gaisa kvalitāti, īpaši SO2 (sēra dioksīds) izmešu līmenis, kas ir ļoti svarīgi, jo katlu māja atrodas dzīvojamo māju rajonā. Savukārt, pateicoties tam, ka siltumenerģijas ražošanas process nebūs atkarīgs no mazuta cenu krasajām svārstībām, tarifu būs iespējams uzturēt vienmērīgāku un pēc iespējas zemākā līmenī.


Projekta mērķis ir siltumenerģijas ražošanas efektivitātes paaugstināšana, veicot siltumavotu Brīvības ielā 38 un Talsu ielā 69 rekonstrukciju, kura ietvaros fosilais kurināmais (mazuts) tiks aizstāts ar atjaunojamajiem energoresursiem (koksnes biomasu).


Projekta ietvaros abos siltumavotos tiks uzstādīti jauni, ekonomiski, patērētāju siltumslodzei atbilstošas jaudas biomasas katli un nepieciešamās palīgiekārtas (kurināmā padeves iekārtas, kurināmā noliktavas, ūdens ķīmiskās sagatavošanas iekārtas, elektroiekārtas, atbilstošie pieslēgumi u.c).


Projekta kopējās plānotās izmaksas 12 490 000 LVL bez PVN, tai skaitā Kohēzijas fonda finansējums 6 000 000 LVL (50% no kopējām uz projektu attiecināmajām izmaksām).


Projekta plānotais ieviešanas laiks – 30 mēneši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: