Par Jaunās sieviešu basketbola līgas (JSBL) čempionvienību, uzvarot dramatiskā finālmačā, kļuva "Ventspils" komanda, bet vērtīgākās spēlētājas titulu izpelnījās Ieva Naudiņa.

Finālā "Ventspils" sacentās ar regulārā čempionāta spēcīgāko komandu "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU) un, visu spēli atrodoties iedzinēju lomā, tomēr pēdējā minūtē izrāva uzvaru ar 60:59.

Spēles izskaņā lūzumu panāca Zanes Pavariņas divi sekmīgi trīspunktu metieni, "Ventspils" komandas cīņasspars un spēja noturēt viena punkta pārsvaru pēdējās 30 sekundes. Līdz ar to "Ventspils" JSBL uzvarēja pirmo reizi vēsturē.

Kopā finālmačā Pavariņa guva 18 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet ar 15 punktiem atzīmējās Kristīne Ignatjeva.

Savukārt par izslēgšanas spēļu vērtīgāko basketbolisti kļuva cita "Ventspils" spēlētāja Ieva Naudiņa, kura arī iepriekš bija atzīta par līgas marta vērtīgāko spēlētāju.

"Ventspils" finālā spēlēja arī pagājušajā gadā, kad izšķirošajā cīņā ar 59:64 piekāpās "Avantis" komandai.

JSBL mērķis ir popularizēt sieviešu un jauniešu basketbolu Latvijā, nodrošināt kvalitatīvu un mūsdienīgu amatieru čempionāta izspēli, kā arī, veidojot sadarbību ar Latvijas Basketbola savienību (LBS), radīt sistēmu Latvijas sieviešu amatieru basketbola sakārtošanā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: