LBL  Kurzemes pusfinālā svētdien tiks aizvadīta sērijas otrā spēle – šoreiz ″Liepājas lauvas″ savā laukumā uzņems Basketbola klubu ″Ventspils″. Sērijas pirmajā spēlē Ventspilī laukuma saimnieki nespēja nosargāt visai drošu pārsvaru un lauvas izrāva uzvaru 74:73.

Protams, par šī pāra favorītiem tika uzskatīti ventspilnieki, lai gan regulārās sezonas pēdējā mačā Liepājā Gundara Vētras padotajiem tikai par mata tiesu izdevās izvairīties no zaudējuma. BK ″Ventspils″ bija vairāk nekā nedēļa laika, lai nobriestu pusfinālam, taču lielāko daļu pirmā mača neko nobriedušu komanda tomēr nerādīja. Pabālo pirmo puslaiku varēja izskaidrot ar pagaro pauzi, un šķita, ka otrā puslaika sākumā viss sāk nostaties savās vietās. Laukuma saimnieki veica pamatīgu izrāvienu, un, lai gan viesi arī atbildēja ar vairākiem punktiem pēc kārtas, mājinieki spēja turēties pietiekošu komfortablu 7-9 punktu attālumā.

Tā tas bija arī pēdējā ceturtdaļā, bet viesi par ieroču nolikšanu nedomāja. ″Kas basketbolā ir septiņi punkti? Pārsvars nebija tāds, lai mēs jau domātu par spēku taupīšanu un nākamo spēli, tāpēc bija jācīnās līdz galam. Protams, spēkus atstājām daudz,″ pēc laimīgās uzvaras atzina liepājnieku galvenais treneris Agris Galvanovskis. Treneris neslēpa, ka beigās viņu pusē bija arī veiksme, taču jāatzīst, ka liepājnieki bija to pelnījuši – kamēr BK ″Ventspils″ basketbolisti jau domās bija uzvarējuši šo maču (varbūt pat visu sēriju), ″Lauvas″ centās pierādīt pretēju un savu arī panāca.

Pēc mača ļoti norūpējies vaigs bija Gundaram Vētram, kurš varēja vien secināt, ka komanda pēc smagās spēles Liepājā mācību nebija guvusi un joprojām ir spēlētāji, kas nav sapratuši, ka klāt izšķirošie mači. Protams, nikni bija līdzjutēji, neizpratnē kluba vadība, vārdu sakot, svētdien BK ″Ventspils″ cīņa būs ne tikai par punktiem, bet arī godu. Dzejnieka vārdiem: ″Piedots taps, ja nevarēji, mūžam nē - ja negribēji!″

Nav šaubu, ka liepājnieki centīsies sēriju turpināt tikpat veiksmīgi – galu galā, tagad spēle notiks viņu laukumā, bet pēdējos divos mačos iegūta pārliecība, ka ar ventiņiem var cīnīties. Jā, pirmais mačs paņēma daudz spēku, sevišķi komandas motoram Džošua Meijo, toties iespējams, ka ierindā atgriezīsies Artūrs Bricis, kurš mikrotraumas dēļ Ventspilī nespēlēja.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: