Nedēļas nogalē Kurzemes reģionā par agresīvu braukšanu apturēti astoņi transportlīdzekļu vadītāji, kuri automašīnu vadīja apzināti radītā sānslīdē. Ventspilī un Talsos apturēti trīs šādi transportlīdzekļu vadītāji, savukārt Liepājā un Kuldīgā apturēti pa vienam transportlīdzekļu vadītājam.

5. janvārī ap plkst. 21.30 Dienvidu mola stāvlaukumā fiksēts transportlīdzeklis “Volkswagen”, kura vadītājs veicis agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā apzinātas sānslīdes radīšana. Savukārt 6. janvārī ap plkst. 15.30 Uzvaras ielā tika pamanīta automašīna “BMW”, kura vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 50 kilometri stundā, pārvietojās ar ātrumu 66 kilometri stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 16 kilometriem stundā, kā arī veica agresīvu braukšanu, kas izpaudās kā apzinātas sānslīdes radīšana. Savukārt 7. janvārī Reņķa dārza stāvlaukumā pamanīts transportlīdzeklis “Audi”, kura vadītājs veica apzinātu sānslīdi.

5. janvārī Talsos, Brīvības ielas stāvlaukumā, iepretim izglītības iestādei tika apturēts transportlīdzeklis “Audi”, kura vadītājs veica apzinātu sānslīdi. Tāpat 6. janvārī Saules un Draudzības ielā tika apturēti transportlīdzekļi “BMW” un “Mercedes-Benz”, kuru vadītāji veica agresīvu braukšanu, kas izpaudās kā apzinātas sānslīdes radīšana.

6. janvārī ap plkst. 04.30 Liepājā tika pamanīta automašīna “BMW”, kura vadītājs pārvietojās pa Jauno tiltu un, nogriežoties pa kreisi uz Jauno Ostmalu, veica apzinātu sānslīdi. Savukārt 7. janvārī ap plkst. 19.30 Kuldīgā, Pilsētas laukumā tika apturēts transportlīdzeklis “Audi”, kura vadītājs veica agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā apzinātas sānslīdes radīšana.

Valsts policijā pret visiem astoņiem transportlīdzekļu vadītājiem ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi par agresīvu braukšanu. Valsts policija atgādina, ka apzinātas sānslīdes izraisīšana, piedaloties ceļu satiksmē ir bīstama un tādā veidā tiek apdraudēta ne tikai sava, bet arī apkārtējo satiksmes dalībnieku drošība, kā arī tā tiek klasificēta kā agresīva braukšana.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā apzināta sānslīdes radīšana, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 70 līdz 280 eiro un sešus soda punktus.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Doncarleone 08.01.2024, 21:48:58

    @pašvaldība, izveidojiet Ventspils tuvumā ziemas trasi, lai cilvēki var izpausties tur, nevis uz ielām.

  • -1
    Pareizais viedoklis 09.01.2024, 10:34:44

    Kamēr nenotiks parakstu vākšana. lai šo bezjēdzību noteikumos atceltu, laikam tiks turpināts slaukt naudu bez iemesla!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: