2023. gada noslēgumā Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļas kolektīvam pievienojusies vecmāte Amanda Čakste. Amanda ir dzimusi un augusi Ventspilī un jau pamatskolas laikā zinājusi, ka vēlas nākotnē palīdzēt bērniņiem nākt pasaulē. Tobrīd gan Amanda vēl nezināja, ka šo profesiju sauc par vecmātes profesiju.

Vidējo izglītību Amanda ieguva Ventspils 4. vidusskolā, un līdztekus zināšanas guvusi Rīgas Stradiņa universitātes Jauno mediķu akadēmijā, kur bija iespēja apgūt dažādus medicīnas virzienus – arī Jauno mediķu akadēmijā nostiprinājās interese tieši par ginekoloģiju. Jau tad Amanda bijusi pārliecināta par nākotnes profesijas izvēli, kā arī attiecīgi izvēlējusies studiju vietu.

Vecmātes profesijā praktisko pieredzi Amanda sāka gūt jau studiju laikā, un 2023. gada vasarā, absolvējot LU Rīgas 1. medicīnas koledžu, Amanda ieguvusi vecmātes kvalifikāciju. Šobrīd, paralēli darbam Ventspils slimnīcā, Amanda turpina studijas, lai iegūtu arī bakalaura grādu.

Vecmāte Amanda teic, ka Ventspils slimnīcā jūtoties kā mājās, un priecājas par draudzīgo, pretimnākošo kolektīvu. Katrai vecmātei ir sava tehnika un savi knifiņi un no katras var ko mācīties. Tāpat Amanda pateicas arī Ginekoloģijas un Dzemdību nodaļu vadītājam Dr. Sergejam Tarasovam par iespēju būt daļai no Ventspils Dzemdību nodaļas kolektīva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: