Stipendijām pedagogu piesaistei Ventspils pašvaldība šogad plāno 21 700 eiro, kas būs par 25% vairāk nekā pagājušajā gadā, liecina pašvaldības sagatavotā informācija.

Ceturtdien Ventspils domes deputāti pieņēma saistošos noteikumus "Par Ventspils valstspilsētas pašvaldības stipendijas studējošiem, kuri augstākajā izglītības iestādē apgūst pedagoģiskās izglītības programmu, piešķiršanas kārtību", kas nosaka, kā Ventspils pašvaldība piešķir stipendijas studentiem, kuri augstākajā izglītības iestādē apgūst pedagoģiskās izglītības programmu.

Saistošo noteikumu mērķis ir ilgtermiņā nodrošināt pašvaldības dibinātās izglītības iestādes ar augsti kvalificētiem pedagogiem. Dome ar atsevišķu lēmumu noteiks stipendiju piešķiršanai atbalstāmās pedagoģisko studiju programmas. Dome finansējumu stipendiju izmaksai paredz "Ventspils Izglītības pārvaldes" ikgadējā budžetā, ņemot vērā nepieciešamo pedagogu skaitu atbalstāmajās studiju programmās.

Pašvaldības stipendijas apmērs mēnesī ir 50% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas stipendijas piešķiršanas brīdī, un to izmaksā desmit mēnešus gadā.

Pašvaldība informē, ka, pateicoties līdz šim sniegtajam atbalstam, piesaistīti pedagogi Ventspils 1. pamatskolā, 3. pamatskolā un 4. vidusskolā. Atbalstu saņēmis pamatizglītības pirmā posma un pamatizglītības ģeogrāfijas un latviešu valodas un literatūras skolotājs, sākumizglītības skolotājs ar tiesībām mācīt latviešu valodu un literatūru, matemātikas skolotājs un sociālo zinību un vēstures skolotājs.

Jaunus saistošos noteikumus bija nepieciešams izdot, jo pagājušā gada 1. janvārī stājas spēkā jauns Pašvaldību likums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: