Šogad trijos mēnešos Ventspilī aizturēts 31 narkotikas salietojies cilvēks. Nupat aizturēts arī viens narkotirgonis.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse informē, ka Lidotāju ielā konstatēts, ka 1983. gadā dzimis vīrietis, glabā un mēģina realizēt, iespējams, narkotiskās vielas. Uzsākts kriminālprocess. Vīrieti izdevies aizturēt sadarbojoties ar PENTANO apsardzes firmu.

PENTANO vadība atklāj, ka apsardzes rīcībā jau iepriekš bija nonākusi informācija par aizturētā vīrieša, iespējams, nelikumīgajām darbībām viņu apsargājamā objektā – kādā Pārventas sabiedriskā vietā. Tādēļ šai personai tikusi pievērsta pastiprināta uzmanība, kas vainagojusies ar panākumiem. Vīrietis pieķerts brīdī, kad viņš diviem klientiem nodevis narkotiskās vielas, par to saņemot naudu. PENTANO apsargi izsaukuši policiju, kas veica vīrieša aizturēšanu.

 

Pie aizturētā atrasti vairāki maisiņi ar narkotiskajām vielām, kā arī šļirce. Jaunais vīrietis agrāk nav bijis sodīts un atzinis, ka ar šo nelegālo rūpalu nodarbojas, jo viņam nav darba un ienākumu par ko uzturēt sievu un bērnu.

 

Šogad trijos mēnešos Ventspils iecirknī par nelegālu narkotiku apriti ir ierosināti trīs kriminālprocesi. Bet par narkotisko vielu lietošanu aizturēts 31 cilvēks. Viņi saukti pie administratīvās atbildības. Vēl, iespējams, divi cilvēki ir miruši no narkotisko vielu pārdozēšanas – janvārī miris 42 gadus vecs vīrietis, bet martā 37 gadus veca sieviete. Par pēdējo gadījumu vēl nav ekspertīzes slēdziens.

 

Jāpiezīmē, ka pērn visa gada laikā par narkotisko vielu lietošanu pie administratīvās atbildības sauktas 13 personas, bet piecām personām ierosināti kriminālprocesi par atkārtotu lietošanu gada laikā. Tātad šogad trīs mēnešos aizturēto personu skaits ir teju dubultojies pret visa pagājušā gada kopējiem rādītājiem.

 

Vēl pērn ierosināti četri kriminālprocesi par narkotisko vielu nelikumīgu glabāšanu un trīs procesi par to tirgošanu. Izņemtas narkotiskās vielas –0,9646 grami heroīna un vairāk nekā pieci grami amfetamīna.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: