26. martā plkst. 20:30 pasaule svinēs Zemes stundu, kuras laikā katrs ir aicināts uz vienu stundu izslēgt apgaismojumu, lai simboliski parādītu savu apņemšanos planētas labā.

Akcijas Zemes stunda mērķis ir rosināt ikvienu padomāt par savu ikdienas rīcību, lai kopīgi veicinātu vides ilgtspēju.

 

Zemes stundas 2011 aicinājums ir sestdien plkst. 20:30 uz stundu izslēgt gaismu, lai kopā ar pārējiem Zemes iedzīvotājiem svinētu apņemšanos planētas labā, piereģistrēties un dalīties ar saviem stāstiem un rīcību planētas vides ilgtspējai http://www.beyondthehour.org/ un turpināt videi draudzīgās apņemšanās un rīcību arī ikdienā – ārpus Zemes stundas.

Šobrīd akcijā Zemes stunda oficiāli dalību jau ir apstiprinājušas 37 Latvijas pašvaldības - Rīga, Saulkrasti, Dundaga, Roja, Ādaži, Jaunpiebalga, Beverīna, Kuldīga, Daugavpils, Pāvilosta, Aglona, Rundāle, Pļaviņas, Carnikava, Ogre, Rucava, Jūrmala, Olaine, Dobele, Kocēni, Lielvārde, Rugāji, Skrīveri, Ropaži, Balvi, Preiļi, Jelgava un Jelgavas novads, Tukums, Jaunpils, Krāslava, Liepāja, Ķegums, Jēkabpils, Ventspils, Talsi un Limbaži. Akciju, domājot par resursu taupību ikdienā, atbalsta arī LR Saeima. Apņēmību piedalīties paudis Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: