Lemjot par galvojumu pašvaldības SIA Ugāles nami, novada deputāti norādīja, ka nav iepazīstināti ar uzņēmuma bilanci un darbības analīzi. Pieciem deputātiem atturoties, deputāti nobalsoja par galvojumu. 

Ugāle ir viens no pagastiem, kas vēl pagasta padomes laikā iesniedza pieteikumu Kohēzijas fonda projektu konkursā un kam piešķirts finansējums ūdenssaimniecības projekta ieviešanai. Kā sēdē informēja novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, pāri par Ls 400 000 Ugāles nami saņēma avansā no valsts, savukārt, lai projektu pabeigtu, vēl nepieciešami ap Ls 300 000. Lai pašvaldības SIA varētu saņemt kredītu, nepieciešams pašvaldības galvojums. Sēdē deputātiem bija jāpieņem lēmums par to.

Raitis Krūmiņš norādīja, ka līdz šim brīdim deputāti nav iepazīstināti ar Ugāles namu darbību, tāpēc nevar balsot par galvojuma piešķiršanu. Arī Gaidis Bože vērsa kolēģu uzmanību, ka cipari par pašvaldības uzņēmuma darbību prasīti vairakkārt, taču divu gadu laikā tā arī tas nav izdarīts. Piekrītot debatēs izskanējušiem apgalvojumiem, ka deputātiem ir tiesības iepazīties ar situāciju, novada domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dadzis savukārt norādīja, ka nedodot galvojumu, var tikt apdraudēta projekta ieviešana. Pieciem deputātiem atturoties, tomēr tika nolemts par galvojuma sniegšanu. Tāpat tautas kalpi nolēma pieprasīt regulāri atskaiti par uzņēmuma finanšu rādītājiem.

Aivars Mucenieks Ventas Balsij skaidro, ka nedēļu pirms sēdes Finanšu komitejā piedalījās SIA Ugāles namu valdes priekšsēdētāja Gita Auna, kā arī uzņēmuma grāmatvede. Viņas prezentējušas, kā uzņēmums plāno atdot kredītu (tas notikšot, ceļot ūdens tarifus), kā arī apņēmušās līdz sēdei sagatavot bilanci, taču diemžēl solījums nav izpildīts. Diemžēl noskaidrot, kāpēc tā noticis, Ventas Balsijneizdevās, jo uz tālruņa zvaniem uzņēmuma valdes priekšsēdētāja vakar neatbildēja.

Gan novada domes priekšsēdētājs, gan viņa vietnieks Mārtiņš Libkovskis, kas vienlaikus ir arī SIA Ugāles nami pilnvarnieks, uzskata, ka kolēģi jautājumu par pašvaldības uzņēmuma finansēm uztver pārāk sakāpināti un piezīmē, ka komunālo maksājumu parādi ir visos pagastos. «Visos citos pagastos mēs mierīgi pieņemam lēmumus un liekam iekšā naudu, bet te ir kādas diskusijas,» norādīja Libkovskis. Arī deputāts Guntis Mačtams aizstāvēja Ugāles namu pozīciju. Savukārt Mucenieks vērsa uzmanību, ka pašvaldība no sava budžeta Ls 300 000 ieguldīs arī Ventavas ūdenssaimniecības projektā.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: