Saistībā ar bijušās Padomju Savienības uzvaras Otrajā pasaules karā gadskārtas svinēšanu un pieminēšanu Latvijā kopumā 9. maijā aizturētas 30 personas, sākti 97 administratīvo pārkāpumu procesi un četri kriminālprocesi, informē Valsts policija.

Otrdien Valsts policija kopā ar pašvaldību policijām un citiem sadarbības partneriem saspringtā režīmā nodrošināja sabiedrisko kārtību un drošību visā Latvijā. Arī šodien dienesti turpina darbu pastiprinātā režīmā un ir gatavi jebkuram attīstības scenārijam.

Kopumā valstī konstatēti aptuveni 100 pārkāpumi un aizturētas 30 personas, kā arī sākti četri kriminālprocesi saistībā ar Krievijas kara attaisnošanu un vienā gadījumā par valsts simbola zaimošanu. Visvairāk pārkāpumu konstatēts Rīgas un Latgales reģionos.

Kurzemes reģionā sākti seši administratīvā pārkāpuma procesi, no tiem trīs Ventspilī, kur divos gadījumos apbedīšanas vietās tika konstatēti ar Georga lenti aptīti ziedi, kā arī kāda persona pie savas virsjakas bija piespraudusi George lentīti. Savukārt vēl trīs gadījumos Dienvidkurzemes iecirknis sācis administratīvos procesus par pārkāpumiem Latvijā, kas konstatēti sociālājās vietnēs, piemēram, personu apsveikumi 9. maijā, izmantojot Georga lentes.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Heinrich 10.05.2023, 20:23:01

    Smieklīgi mazs cipars.Vajadzēja būt vismaz desmitreiz vairāk.Utaino okupantu un kolonistu līdzskrējēju pēcteču,kuri naidīgi pret mums,ir nesalīdzināmi lielāks skaits.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: