Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izmeklēšanas darbības veicis Ventspils Augstskolā (VeA). Latvijas prokuratūras pārstāve informēja, ka Eiropas prokuratūras uzdevumā procesuālās darbības tika veiktas VeA kādā Eiropas prokuratūras lietvedībā esošā kriminālprocesā, kas saistīts ar ES līdzfinansēto līdzekļu nelikumīgu izmantošanu.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) par šo gadījumu 2020. gada oktobrī vērsās policijā ar aizdomām par krāpšanu, lūdzot izvērtēt, vai nav konstatējams mēģinājums krāpšanas ceļā iegūt ES fondu finansējumu, aģentūrai LETA skaidroja CFLA. Vienlaikus aģentūrā atzīmēja - tā kā notiek izmeklēšana, papildu detaļas pašreiz atklāt no CFLA puses nav iespējams. Kompetentās iestādes aģentūru nav informējušas par operatīvajām darbībām vai par starprezutātiem izmeklēšanas gaitā, CFLA zināms tikai tas, ka ir ierosināta krimināllieta.

Līdz lietas izmeklēšanas rezultātam CFLA ir apturējusi jebkādu naudas plūsmu konkrētajā projektā.

Prokuratūrā nekomentēja, vai aizturēts kāds no augstskolas darbiniekiem vai privātpersona. Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš apstiprināja, ka KNAB šonedēļ izglītības iestādē ir veicis procesuālas darbības, taču viņam stingri aizliegts sniegt jebkādu informāciju par šo kriminālprocesu.

Krēsliņš uzsvēra, ka aizturētais nav no augstskolas vadības komandas. Viņš piebilda, ka augstskola sadarbojas ar tiesībsargājošajām iestādēm izmeklēšanas procesā.

Latvijas Televīzija ziņo, ka trešdien aizturētais esot Ventspils Augstskolas jurists.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: