Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes administrācija skaidro, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku veiktā aizturēšana nav notikusi ne pašā domē, ne kādā no istitūcijām.

«Informācija tika izplatīta atsaucoties uz KNAB priekšnieka Jēkaba Straumes sniegto interviju Latvijas Televīzijai, lai gan Straumes kungs neminēja ne konkrētu pašvaldību, ne konkrētu kriminālprocesu. Esam pārliecināti, ka, ja arī Ventspils pašvaldība tika minēta, Straumes kungs to, iespējams, bija domājis kā ģeogrāfisku vietu, nevis Ventspils domi un tās institūcijas. Tomēr pieļaujam, ka vairākums lasītāju to uztvēra, ka aizturētā persona ir no Ventspils domes vai tās struktūrvienībām. Diemžēl šādas informācijas pasniegšanas veids, ko nereti izvēlas mediji, rada negatīvu un sagrozītu informāciju par Ventspils domi. Pašvaldības vadībai nav sniegta nekāda veida informācija par aizturēšanu, aizturēto personu vai aizturēšanas iemesliem. Informējam, ka aizturētā persona nav Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes darbinieks,» teikts Ventspils domes administrācijas izplatītajā paziņojumā.

Tāpat tiek skaidrots, ka šīs KNAB operatīvās darbības, ticamākais, nav saistītas KNAB uzsākto kriminālprocesu Ventspils brīvostas maksājumiem bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga vadītajai biedrībai Ventspils attīstības aģentūra.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -6
    Renars Z 10.06.2022, 12:54:02

    Klasisks piemērs kā mēdiji darbojas.

  • 0
    Varis Paijs 10.06.2022, 13:05:01

    "Pašvaldības vadībai nav sniegta nekāda veida informācija par aizturēšanu, aizturēto personu vai aizturēšanas iemesliem. Informējam, ka aizturētā persona nav Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes darbinieks"

    Pašvaldības vadībai nav informācijas par aizturēto, bet ir informācija, ka aizturētais nav pašvaldības iestādes darbinieks :D Tad ir vai nav informācija? Kurš tur pašvaldībā sacer tik absurdus paziņojumus?

  • -7
    Kļumpats 10.06.2022, 13:34:48

    Kur tur pretrunas? Tu, piemēram, nezinātu, ja aizturētais nebūt no tavas ģimenes?

  • 0
    Varis Paijs 10.06.2022, 13:45:25

    Tā varētu apgalvot, ja "ģimene" būtu 20 cilvēki, nevis simtiem pašvaldības darbinieku. Zināt, ka nav pašvaldības darbinieks nozīmē, ka zina, kurš tad ir tas aizturētais, ebt tad muld, ka nav informācijas. Kas arī pierādījās, jo nupat jau jūs te palaiduši ziņu par augstskolu. Gan jau Krēsliņš zvanīja un atskaitījās, kas noticis.

  • -1
    Marta P 13.06.2022, 14:21:45

    Nu ja - pašvaldība noteikti ātri var apjautāt savas iestādes, vai visi darbinieki, amatpersonas ir darbā - ja ir, tātad nav neviens aizturēts. Tieši tik vienkārši!

  • 0
    Guantanamo 10.06.2022, 19:05:20

    Gan jau jurists uz savu roku nedarbojås, jo tas būtu gana dīvaini

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: