Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no 26. novembra plkst. 6.30 līdz 29. novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 15 izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, deviņus uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 22.21 tika saņemts izsaukums uz Ventspils novada Ugāli, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, kā deg sadzīves mantas 2m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, bet pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki. Plkst. 23.23 ugunsgrēks likvidēts. Ēkā nebija uzstādīts dūmu detektors.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par ugunsgrēka izcelšanos. Savukārt, privātmājas papildus ir jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Visā Latvijā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 126 izsaukumus – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, 56 uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: