Hokeja klubam ''Venta 2002'' arī otrās tiesas instance piespriež atmaksāt neatbilstoši izlietotos Ventspils pašvaldības finanšu līdzekļus un tiesāšanas izdevumus vairāk nekā 20 000 eiro apmērā.

Lai nodrošinātu iespēju Ventspils bērniem un jauniešiem nodarboties ar hokeju, pašvaldība vairāku gadu garumā piešķīra finansējumu biedrībai HK ''Venta 2002''. Diemžēl biedrība klaji ignorēja vairākkārtējos Ventspils Sporta pārvaldes aicinājumus atskaitīties par pašvaldības piešķirtā finansējuma izlietojumu. Tas radīja pamatu apšaubīt biedrības amatpersonu godaprātu.

Lai atgūtu pašvaldības piešķirto finansējumu, tika pieņemts lēmums celt prasību tiesā par nepamatoti izlietotās naudas summas piedziņu. Vienlaikus tika meklēti risinājumi, lai turpinātu pilnvērtīgu bērnu hokeja attīstību Ventspilī.

Šī gada 10. februārī Kurzemes rajona tiesa Sporta pārvaldes prasību apmierināja un nosprieda piedzīt no biedrības HK ''Venta 2002'' nepamatoti izlietoto pašvaldības finansējumu 16 830 EUR apmērā. Biedrība tiesas spriedumu pārsūdzēja.

6. oktobrī saņemts Kurzemes apgabaltiesas spriedums. Arī otrās instances tiesa nospriedusi, ka biedrība savā 2020. gada 10. jūnijā Sporta pārvaldei iesniegtajā pārskatā atzinusi piešķirtā finansējuma neizlietoto summu 16 830 EUR apmērā. Tāpat tiesa konstatējusi, ka par šīs summas izlietojumu biedrība nav iesniegusi atskaites saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem.

Atbilstoši noslēgto sadarbības līgumu nosacījumiem, ja biedrība piešķirto summu vai tās daļu ir izlietojusi līgumā neparedzētiem mērķiem vai nav iesniegusi Sporta pārvaldei atskaites par finansējuma izlietojumu, biedrībai ir pienākums atmaksāt neparedzētiem mērķiem izlietotās summas pilnā apmērā.

Kurzemes apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģija 6. oktobrī nosprieda prasību apmierināt un, pamatojoties uz 2019. gada 30. decembrī noslēgto trīspusējo sadarbības līgumu Nr.124, piedzīt no biedrības izmaksāto un neizlietoto finansējuma daļu 3065 EUR apmērā par labu Ventspils pilsētas domes Sporta pārvaldei. Tāpat, pamatojoties uz 2020. gada 10. februārī noslēgto trīspusējo sadarbības līgumu Nr.32, piedzīt izmaksāto un neizlietoto finansējuma daļu 13 765 EUR, kā arī tiesāšanās izdevumus 3304,68 EUR apmērā.

Tiesas spriedums norāda, ka biedrības HK ''Venta 2002'' atbildīgās amatpersonas, klaji ignorējot sadarbības līguma nosacījumus, pašvaldības piešķirto finansējumu izlietojušas nesaimnieciski un neatbilstoši līguma nosacījumiem.

Šobrīd biedrība ''Ventspils Hokeja Savienība'' ir nodibinājusi profesionālās sporta ievirzes izglītības iestādi ''Ventspils hokeja sporta skola'', kas strādā ar atbilstošām programmām un aktīvi iesaistās pilsētas sporta aktivitātēs.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -6
    SportaFans 13.10.2021, 14:57:04

    No kā ta viņi maksās, ja klubs tika uz papīra? Tas ka ar Olimpu kopa, gan jau nekādu naudu nedod. Gan jau būtu par visu vienojušies, ka nelektos hokeja klubs, ka beidz attīstīt hokeju un ka iet malā, lai visu dara pašvaldība.
    Daudz laba bija izdarīts un šitāda beigas galīgi nav ok. be tagad jāvēl veiksme jaunajam klubam un komandām!

  • -2
    Kaudzītes brālis. 13.10.2021, 18:03:11

    Lembergisti gan priecīgi...

  • -6
    Andris Lapukoks 15.10.2021, 15:30:00

    Ko sēsi to pļausi - ko tad citu par Landmaņa kungu teikt! Gribēja uz maziem hokejistiem uzdzīvoties!

  • -4
    7777777 17.10.2021, 00:15:23

    Beidzot ir tiesiski pierādīts, ka privātais (Landmaņa) hokeja klubs ir nepamatoti un nepareizi iztērējis Ventspils pašvaldības piešķirto naudu bērnu hokejam!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: