Ventspils pilsētas pašvaldības policijas pludmales glābšanas dienesta glābēji pagājušajā nedēļā sniedza palīdzību un izglāba no nelaimes divus atpūtniekus Zilā karoga pludmalē.

Piektdien, 13.augustā plkst. 11.20 Pludmales glābšanas dienesta glābēji saņēma informāciju no aculieciniekiem, ka pludmalē, pie 4. laipas slīkst sieviete. Sieviete atradās jūrā pie pirmā sēkļa, viņa vēlās pa viļņiem un nespēja piecelties. Nekavējoties sievietei tika sniegta palīdzība, palīdzēts piecelties kājās un viņa nogādāta krastā mediķu aprūpei.

Jāpiebilst, ka 13. augustā pludmalē bija izvietotas brīdinošās oranžās zīmes, kas nozīmē, ka peldēties nav ieteicams stiprā vēja un augsto viļņu dēļ.

Sestdien, 14. augustā plkst. 19.30 Zilā karoga pludmalē, neskatoties uz to, ka pludmalē bija izvietotas sarkanās zīmes, kas aizliedz peldēšanos jūrā stiprā vēja, augsto viļņu un spēcīgās straumes dēļ, glābēji pie 4. laipas ievēroja vīrieti, kurš ignorējot peldēšanās aizlieguma zīmes, devās jūrā. No glābēju tornīša bija redzams, ka vīrietis nokļuvis stipro viļņu un straumes varā un nespēj piecelties kājās un vairākas reizes pakļūst zem ūdens. Ņemot vērā īpaši bīstamos apstākļus, glābēji nekavējoties steidzās vīrietim palīgā un veiksmīgi nogādāja krastā.

Jāsecina, ka izglābtā vīrieša pārgalvību, iespējams, veicināja manāmais alkohola reibums. Vīrieša medicīniskajai apskatei izsaukti mediķi, kuri izglābto vīrieti nogādāja slimnīcā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Vadims Kevrelis 18.08.2021, 13:24:31

    Visu cieņu glābējiem un neko negribu pārmest bet cilvēku pārgalvībai nav robežu un esam palikuši imūni pret visa veida noteikumiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: