Savā kuģošanas pieredzē dalās Scottish Viking kapteinis Frančesko Rafanelli.

- Kuģot ziemas apstākļos man ir līdz šim nebijusi pieredze. Ar aukstumu Scottish Viking apkalpe sastapusies jau pirms Ventspils – Nīneshamnas līnijas atklāšanas, kad kuģojām no Skotijas uz Beļģiju, taču jaunums mums ir ledus. Pirms trīs gadiem būvētais prāmis pabijis arī Spānijā un Itālijā. Šī ir mūsu pirmā ziema Baltijas jūrā, tomēr nevaru teikt, ka būtu sarežģīti.

Ventspils ir īpaša, jo osta neaizsalst. Arī Zviedrijā, lai arī gaisa temperatūra ir augstāka, ostu klāj ledus. Tomēr tas nav biezāks par 15 cm, tādēļ paši varam izlauzt sev ceļu. Scottish Viking nevar iziet jūrā, ja viļņi ir augstāki par četriem metriem, jo tad nedarbojas tā dēvētie stabilizatori un varam nodarīt kaitējumu kravām.

Savās kapteiņa gaitās esmu kuģojis daudzviet Eiropā – Ziemeļjūrā, Vidusjūrā, Melnajā jūrā, kā arī pie Austrumāfrikas krastiem. No prāmja raugoties, Ventspils šķiet skaista pilsēta, tomēr par to pārliecināties vēl nav izdevies. Gan spelgonis ārā, kas man, dienvidniekam, nav ierasts, gan darāmie darbi nav ļāvuši atlicināt laiku pilsētas apskatei. Sešas nedēļas pavadu uz prāmja, pēc tam dodos uz Itāliju, kur sešas nedēļas esmu mājās. Kad atgriezīšos Ventspilī pēc atpūtas, cerams, ka būs siltāks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: