Šorttrekists Jēkabs Saulītis, izcīnot 14. vietu Pasaules kausa posmā Drēzdenē (Vācija), sasniedzis jaunu personisko rekordu. Tik tuvu labāko desmitniekam viņš pieslidojis pirmoreiz.

Savu labāko rezultātu ventspilnieks uzrādīja 500 metru distancē, 40 dalībnieku konkurencē izcīnot 14. vietu. Jāatzīmē, ka labāki par mūsu šorttrekistu bija tikai pieci eiropieši. Šajā pašā distancē 19. vietā palika Haralds Silovs, kam liktenīgs izrādījās jau astotdaļfināla skrējiens, kurā trāpījās ļoti spēcīgi konkurenti. Silovs savā skrējienā palika ceturtais (pēdējais), tāpēc par iekļūšanu ceturtdaļfinālā nācās cīnīties gandarījuma skrējienos. Tajos Silovs aizcīnījās līdz pusfinālam, kurā tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos finālskrējienam. 
Debiju Pasaules kausā piedzīvoja vēl viens Ventspils šorttrekists – Roberto Puķītis, kas garākajā (1500 metru) distancē 39 sportistu konkurencē (no kuriem finišēja 33) izcīnīja 31.vietu. Viņa debiju var uzskatīt par veiksmīgu, jo savā gandarījuma skrējienā mūsu sportists izcīnīja ceturto vietu, apsteidzot vienu konkurentu. Turklāt pirmo četru šorttrekistu rezultāti bija tik blīvi, ka Puķīti no pirmās vietas šķīra mazāk nekā 0,3 sekundes. 
Haraldam Silovam par samērā neveiksmīgo startu 500 metru distancē izdevās reabilitēties 1000 metros – 11. vieta. Silovam ceturtdaļfinālā gadījās vienīgais skrējiens, kurā bija pieci sportisti, kas vēl vairāk saasināja cīņu par iekļūšanu pusfinālā. Šis slidojums bija viens no ātrākajiem, un Silovam tajā nācās samierināties ar trešo vietu – līdz ar to mači viņam bija beigušies. 
Jēkabs Saulītis Ventas Balsij atklāja, ka kopumā apmierināts ar savu startu. «14. vieta Pasaules kausā ir jauns mans personīgais rekords, iepriekš tik augstu man nebija izdevies tikt. Lielākais uztraukums bija pirms astotdaļfināla, bet jau ar pirmajiem soļiem pēc starta šāviena man viss sanāca. Vienīgais mīnuss bija tas, ka nebiju sagatavojis slidas priekš tādiem ātrumiem, jo tik ātri kā Pasaules kausa ceturtdaļfinālā nebiju vēl slidojis. Mačos man sanāca divi kritieni, pēc kuriem Haralds Silovs deva padomus, ko izmainīt slidās, lai tā negadītos. Man ir liels prieks, ka viss, ko darījām Ventspils treniņos, tagad parādās arī rezultātos. Tas nav tikai mans un trenera Māra Birzuļa rezultāts, bet gan visas mūsu komandas nopelns. Tagad divas nedēļas trenēšos Čehijā, bet pēc tam došos uz pasaules čempionātu, kas notiks Anglijā. Tikmēr centīšos tikt galā ar tehniku, kā arī pielikt pie spēka izturības,» piebilda Saulītis. 
Jēkabs uzsvēra, ka ir gatavs pasaules čempionātam, kā arī cer, ka viņam palīdzēs arī sportiskā veiksme, jo šie ir sezonas pēdējie mači, tāpēc jāiet uz maksimālo rezultātu. «Par taktiku pasaules čempionātā vēl neesmu domājis, jo tur būs jāskatās, kā izvērtīsies katrs konkrētais skrējiens. Individuāli mēdzu skatīties gan savus, gan pasaules labāko šorttrekistu skrējienus, kā arī analizēju tos.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: