Ventspils tiesa vakar izskatīja lietu, kurā par vairākām zādzībām apsūdzēti četri vīrieši. Trīs no viņiem divas reizes aptīrīja lielzemnieka Kārļa Akuma sakņu noliktavu.

Tiesā tika izskatītas piecas zādzības epizodes. Tai skaitā divas zādzības 2009. gada rudenī notika Kārļa Akuma zemnieku saimniecībā Vārves pagastā. Vispirms trīs apsūdzētie vīrieši un vēl viens neidentificēts vīrietis Akuma noliktavā paviesojās septembrī, nozogot 16 kartupeļu maisus 128 latu vērtībā.

 

Priecīgi par veiksmīgo operāciju, zagļu kompānija atkārtoti noliktavā ieradās oktobrī, šoreiz paņemot 14 maisus ar kartupeļiem 112 latu vērtībā. Jāpiezīmē, ka viens no apsūdzētajiem – Agris – iepriekš ir strādājis Akuma saimniecībā pildot dažādus lauksaimniecības darbus.

 

Agris ar vēl vienu apsūdzēto, kurš kartupeļu zādzībās nepiedalījās, ir iesaistīts arī citās trijās zādzības epizodēs. Abi vīrieši trīs reizes atkārtoti apzaga kādu privātmāju Ventspilī, Meža ielā. Pagājušā gada oktobrī vīrieši iekļuva privātmājā nozogot gāzes balonu, ūdens sildītāju un karaokes centru 256 latu vērtībā.

 

Pēc dažām dienām no tās pašas mājas zagļi iznesa televizoru un trīs kaklarotas 58 latu vērtībā. Taču ar to nepietika, vēl pēc dažām dienām viņi no mājas iznesa stūra dīvānu 150 latu vērtībā. Lai iekļūtu mājā, katru reizi tika izsisti logu stikli verandā, virtuvē un tualetē. Zīmīgi, ka abi vīrieši jau agrāk ir sodīti, turklāt kopš oktobra atrodas apcietinājumā saistībā ar kādu citu noziegumu.

 

Tiesas spriedums būs parīt. Prokurors un advokāti apsūdzētajiem lūdz piemērot nosacītus cietumsodus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: