Apaļos gados literatūrzinātniece ANDRA KONSTE ļaujas jauniem izaicinājumiem. 40 gados viņa kļuva par Čaka muzeja vadītāju, 50 gados – par Latvijā vienīgās Rakstnieku mājas direktori.

 Ventspilī Andra ir iedzīvojusies un par darbavietas maiņu nedomā, bet līdz nākamajai apaļajai jubilejai vēl pieci gadi. Kas zina, ko dzīve piespēlēs.

Vai tev Ventspilī netrūkst rūmes kā literatūrzinātniecei?

– Nepavisam ne! Varu atrast sev darbošanos gan te, Mājā, gan Galvenajā bibliotēkā, kur vadu sarunas ar rakstniekiem, gan sadarbības projektos ar Literatūras centru un Rakstnieku savienību. Šovasar Mājai būs pieci gadi, tādēļ izdomājām, ka varētu izdot grāmatu, kurā apkopoti Ventspils inspirēti dzejoļi. Tie ir kvalitatīvi un no sirds nākuši, jo neviens nav spiedis tos rakstīt. Tad nu, sastādot šo grāmatu, varu izpausties profesionāli, un ir vēl viens līdzīgs projekts. Pirms pāris gadiem Jumavā runājām, ka varētu izdot dzejoļu krājumu ar patriotiskiem darbiem, un es pieteicos to sakārtot – ar norunu, ka varu tur iekļaut mūsdienu autoru dzejoļus. Es tiešām ceru, ka jau šogad izdosies apkopot vienā krājumā modernu patriotisko dzeju, kurā  būs dziļa un nenovazāta piederības izjūta.

Visu interviju lasiet šodienas laikrakstā „Ventas Balss”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: