Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas uz aizdomu pamata par ļaunprātīgu automašīnas dedzināšanu aizturēja kādu ventspilnieku, kurš iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par cita veida noziedzīgiem nodarījumiem.

Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu kriminālprocesā un skaidro nozieguma motīvus.

18. augustā ap pulksten 5.45 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika saņemta informācija par to, ka Lielajā prospektā deg vieglā automašīna ''Audi''.

Notikuma vietā ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki un uzsāka ugunsgrēka likvidēšanas darbus, bet Valsts policija notikuma vietā sāka skaidrot ugunsgrēka izcelšanās iemeslus un uzreiz bija aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu.

Valsts policijas Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un, veicot izmeklēšanas darbības, nākamajā dienā uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts kāds ventspilnieks.

Piektdien, 21. augustā likumsargi devās uz tiesu lūgt vīrietim piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu, kas arī tika izdarīts. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzesloka par cita veida noziedzīgiem nodarījumiem un ticis sodīts.

Saskaņā ar Krimināllikumu par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Pornieks 31.08.2020, 12:23:40

    Centrā pretī drogām stāv pāris poršu, tie nav sadeguši, tikai izrūsējuši.

  • -1
    Cibiņš 31.08.2020, 14:35:42

    Tas būs bijis kāds kustības BLM atbalstītājs.

  • 0
    Kriska 31.08.2020, 19:24:14

    Kurš sadedzināja auto pie Siguldas 12A?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: