Valsts policija vērš iedzīvotāju uzmanību, ka Covid-19 pandēmijas laiku daudzas negodprātīgas personas izmanto krāpšanas nolūkos. Policijā ir saņemta informācija, ka no Latvijā un ārzemēs reģistrētiem tālruņa numuriem iedzīvotāji saņem zvanus ar piedāvājumiem iegādāties zāles, kas palīdzētu organismam cīnīties ar Covid-19.

Valsts policija aicina ļoti rūpīgi izvērtēt telefoniski un internetā saņemto piedāvājumu ticamību. Pašlaik nekur pasaulē nav izdevies izgatavot Covid-19 iznīcinošas zāles vai vakcīnu pret šo vīrusu.

Internetā ir arī daudz vietņu, kuras piesaista ar skaļiem virsrakstiem un jaunāko informāciju par vīrusa izplatību vai citu ar to saistītu informāciju. Šo vietņu apmeklēšana var likt it kā atkārtoti ievadīt sociālo tīklu paroles, tādējādi tās nozogot un piekļūstot personīgai informācijai. Tāpat tās var tālāk izplatīt ziņas jūsu vārdā, vai arī šīs vietnes var iemitināt datorā ļaunatūru (programmu veids, ko noziedznieki izmanto, lai inficētu datorus un ierīces), kas gaidīs nākamo brīdi, kad ievadīsiet internetbankas vai citu svarīgu vietņu paroles vai maksājuma karšu datus, lai tos nozagtu. Tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti būt uzmanīgi un izvērtēt nepieciešamību apmeklēt šāda veida vietnes!

Ticamu informāciju par vīrusa izplatību un iespējām sevi pasargāt no tā aicinām saņemt no Slimību profilakses un kontroles centra īpašās mājaslapas https://arkartassituacija.gov.lv/ un citiem drošības dienestiem, no Latvijas sabiedriskajiem medijiem vai citiem medijiem, par kuru uzticamību esat personīgi pārliecinājušies.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -5
    .Barons.. 26.03.2020, 15:54:14

    Es ar būt piedāvat/ieteikt lab Zāl.Bet to būs dabut katers pats priekš sev un nebūs uzspiest pirkt,le zinat.
    Vaidzet brūķet iekšķig lab pulk Gudrib Dzērien-jo stiprak,jo labak.Špirkt,stiper Brandvīn,cig lie iekš un cig Naud vel ir palikt.
    Trīskārtig Odekolōn ar ir ģeldi,un Kosmētisk Špirkt ar.Ja tig kur vel var dabut.(Neimann esot redzeis iekš Mego)

  • -4
    <>^<> 26.03.2020, 17:16:58

    es tā ir but domāt,ka tie krāpniek
    darbojas jau sen-kad gād 20-desmit
    iekš to vien štruntig kantor
    va zinies!

  • -11
    Pelēkais akmens 26.03.2020, 18:41:57

    Vai vienreiz nepietiek Baronam sevi pozicionēt! Vai nu tas ir galīgi stulbs pusaudzis vai arī prātu izkūkojis alkoholiķis, kas sevi arvien vēlas parādīt, ka prot nospiest tastatūras taustiņus. Nu cik var?! Vai pārējie turpina uzjautrināties par viņa stilu?

  • 0
    .Barons.. 27.03.2020, 09:27:25

    Pelek Akmen kung.
    Es var paziņot,ka neir ne to vien,ne to oter.
    Es ir vien Baron un varet atļautes dzīt vell,ja tig es gribet.Ja nedzīt vell,sen jau būt beigtc.
    Kam ne patikt,le nelasit.

  • 0
    Zintis 28.04.2020, 03:11:27

    Kas tās par muļķībām

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: