Pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi saskaņā ar pārvaldīto māju dzīvokļu īpašnieku pieņemtajiem lēmumiem šogad aktīvi uzsākusi remontdarbu sezonu, organizējot kosmētiskos remontus vairāku dzīvojamo māju kāpņu telpās.

Šobrīd kosmētiskais remonts pabeigts daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās: Lielajā prospektā 40 – 1. kāpņu telpā, Lielajā prospektā 26 – 3. kāpņu telpā un Ozolu ielā 4 – 3. kāpņu telpā, kur remontdarbus veica SIA A Celtne. Noslēgumam tuvojas remontdarbi daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Sarkanmuižas dambī 18 – 4. kāpņu telpā un Sarkanmuižas dambī 20 – 1. kāpņu telpā, kur remontu veic SIA Pretpils.

Atkarībā no katras dzīvojamās mājas kāpņu telpas tehniskā stāvokļa, remontdarbu laikā izlīdzinātas un krāsotas sienu virsmas, griesti, betona grīdas, kā arī pakāpieni, bet kāpņu laukumu un vējtvera grīdas izklātas ar flīzēm. Papildus tam veikti arī citi uzlabojumi – nomainītas vējtvera durvis, labotas kāpņu margu metāla konstrukcijas un atjaunotas koka uzlikas, bet ēku pirmo stāvu kāpņu laidos ierīkotas papildu margas. Kāpņu telpās sakārtota arī elektroinstalācija un pirmajos stāvos veikta energoefektīvu gaismekļu uzstādīšana ar kustības sensoru.

Šomēnes remontdarbi uzsākti vēl vienā daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā – Inženieru ielā 99, kur kosmētisko remontu 1. kāpņu telpā un 2. kāpņu telpā veic SIA Marbella RN Group. Šajās kāpņu telpās remonts tiks veikts no 1. stāva līdz 9. stāvam un 1. stāva gaiteņa jeb lifta priekšlaukumā. Pārējo gaiteņu remontu šajās kāpņu telpās iecerēts īstenot pēc tam, kad tiks izremontētas visas četras kāpņu telpas.

Neskatoties uz pašreiz valstī izsludināto ārkārtējo situāciju saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanu, kad daudzi uzņēmumi uz laiku ir ierobežojuši vai pārtraukuši savu darbību, būvniekiem uzsāktie remontdarbi tomēr ir jāturpina, tāpēc māju iedzīvotāji aicināti izturēties ar sapratni. Taču, ņemot vērā pašreizējo situāciju, uz laiku atlikta kosmētiskā remonta uzsākšana daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Sarkanmuižas dambī 22 – 3. kāpņu telpā. Šajā objektā būvuzņēmējs remontdarbus plāno uzsākt pēc ārkārtas situācijas atcelšanas.

Informācijai. Kas jādara, lai uzsāktu dzīvojamās mājas kāpņu telpas remontu:

  • dzīvokļu īpašnieku kopība pieņem lēmumu par kāpņu telpas remonta īstenošanu. Lēmumā par nobalso vairāk nekā puse (50% + 1) mājas dzīvokļu īpašnieku. Tā kā kāpņu telpa ir daļa no kopīpašuma, tad par uzkrāto līdzekļu izlietošanu kaut vienas kāpņu telpas remonta īstenošanai ir nepieciešama arī pārējo dzīvokļu īpašnieku piekrišana, kuri dzīvo citās kāpņu telpās;

  • mājas apsaimniekotājs sagatavo kāpņu telpas remontdarbu izmaksu tāmi un nodod to dzīvokļu īpašnieku kopībai izskatīšanai un saskaņošanai;

  • pēc saskaņojuma saņemšanas mājas apsaimniekotājs veic cenu aptaujas procedūru, lai izvēlētos remontdarbu veicēju.

Foto: Dzīvojamas mājas Lielajā prospektā 26 trešā kāpņu telpa pirms un pēc remonta.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: